מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קסנאגיס 0.25חדווה09/11/2011
בעקבות התקפי חרדה שאני חווה לאחרונה רופאת המשפחה נתנה לי לקחת כדורי קסנאגס 0.25 . כדור אחד לפני השינה ועוד 1/2 כדור במהלך היום במידה ויש לי התקף חרדה. לכדור שאני לוקחת לפני השינה יש השפעה מאוד חזקה ובבוקר קשה לי להתעורר
בגלל זה אני פוחדת לקחת במהלך היום עוד 1/2 כדור בזמן התקף חרדה שמא לא אוכל לתפקד. השאלה שלי היא האם אני יכולה לקחת רסקיו במהלך היום במקום ה- 1/2 כדור? האם זה אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסנאגיס 0.25 - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל09/11/2011חדווה שלום,
ראשית, בענייני החרדה עדיף לקבל טיפול מרופא פסיכיאטר מאשר מרופא המשפחה. ישנן תרופות שיותר טובות לטיפול בחרדה ורופאי משפחה לא תמיד מתמצאים היטב בטיפול שקשור לנושאים הפסיכיאטריים. בנוסף, חשוב לציין כי הדרך הטובה ביותר להתמודד עם התקפי החרדה היא שילוב של תרופות (SSRI) ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT עם ביופידבק. לגבי רסקיו אין הוכחות מחקריות שמעידות על יעילות תכשיר זה. גם מנסיוני הקליני אני חושבת שהשפעת רסקיו דומה להשפעת פלסבו.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה , אבל לצערי
חדווה09/11/2011לא הבנתי מה זה פלסבו אפשר הסבר ? מנסיוני האישי הרסקיו עוזר לי להרגע אך הרופאה אמרה שהוא לא יעיל לאורך זמן והמליצה לי על טיפול רציני יותר עם הקסנאגס.לכן שאלתי אם אפשר לשלב במשך היום את הרסקיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)