מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה חברתית-יובי09/11/2011
היי,כרגע קראתי את הכתבה על חרדה חברתית לאחר שכחודשיים אני מסתובבת עם מועקה כזאת בבטן,תחושה של פספוס,שלא רואים אותי מספיק.
אני ביישנית,מאוד, אבל אני מכירה אנשים ביישנים ואצלי משהו שונה.
אני לא מעזה לדבר בכלל ליד אנשים שאני לא מכירה מספיק טוב,ואני קופאת שאני ליד מישהו שאני דלוקה עליו למשל,מתחילה לגמגם,הבטן שלי כואבת ואני פשוט מוותרת.
אני יודעת שאני נראית טוב,אני פשוט לא מאמינה שאחרים חושבים ככה.
אני יודעת שאני חכמה ,ושוב,אני לא מצליחה להאמין שאחרים חושבים ככה.
ישר שאני פוגשת אנשים אני מתחילה לחשוב "אולי הם חושבים שאני ככה וככה? אולי יש לי משהו בשיניים שאני מדברת איתם והם יצחקו עליי?"
אני ממש נואשת,אני יודעת שאני כל כך מוכשרת,ושיש לי המון דברים להראות,הרי אין בנאדם שהוא נייר,שאין בו עומק בכל צורה. אני מציגה את עצמי כפלקט,מראה חיצוני ואת השם שלי,זה מה שיודעים עליי.
מה לעשות? האם זה ניתן לשיפור? אני כל כך מדוכאת מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית- - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל09/11/2011יובי שלום,
החשש שמא התנהגותך בסיטואציות חברתיות תהיה מביישת או משפילה או גורמת לאנשים לצחוק מביאה אותך להרגיש תחושה של חרדה שפוגעת בתפקודך התקין בסיטואציות חברתיות. את מבינה שהפחד הוא מוגזם ושאת יפה, מוכשרת, חכמה וכו'. את יוצאת מתוך ההנחה שאנשים הם שיפוטיים, ביקורטיים, בעלי סטנדרטים גבוהים ושהם חושבים עליך. למעשה, אנשים רוב הזמן עסוקים סביב עצמם וחושבים רוב הזמן על עצמם וכיצד הם נתפסים בעינייך. לרוב, הם כלל לא זוכרים מה עשית, מה לבשת ומה אמרת. המרכיב העיקרי שגורם לחרדה הוא המחשבות ועיוותי החשיבה שעוברים לנו בראש. ניתן ללמוד כלים להתמודדות עם מחשבות אלו וכלים להתמודדות יעילה במצבים החברתיים. כלים אלה ניתן ללמוד בפסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT. זהו טיפול קצר, ממוקד ומאוד יעיל.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יובי10/11/2011תודה על התשובה המהירה!:) אמא שלי קבעה לי תור לפסיכולוגית ואני כבר ינסה לטפל בבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל10/11/2011בהצלחה מכל הלב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)