מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב לוריוואן וטיפול קוגניטיבייעקב בן דוד15/11/2011
אני סובל מדי פעם מחרדה עם קצת דיכאון, בעבר פניתי לרופא שרשם לי פרוזאק. לא יכולתי לסבול את התרופה ולכן הפסקתי. לעומת זה טיפול קוגניטיבי התנהגותי עזר לי. לוריוואן גם עזר לי בטווח המיידי. אני לא משתמש כלל בלוריוואן מחשש להתמכרות אולם אני מחזיק תמיד בארנק למקרה דחוף. ספורט גם עוזר לי מאד. כאמור מדי פעם החרדה והזיכרון חוזרים לדעתי לא משהו מג'ורי אבל בכל זאת מפריע בתפקוד. כשזה קורה אני חוזר במרץ לעקרונות הטיפול הקוגניטיבי, ספורט תמיד כמובן, ואמנם אני רואה שיפור. הבעיה היא שלוקח לפעמים איזה שבועיים עד שמגיע השיפור והעסק משתחרר. שאלתי היא האם שייך בינתיים להשתמש קצת בלוריוואן להקלה כמו שמשתמשים לדוגמא באקאמול או שסכנת ההתמכרות כל כך גדולה שלא כדאי ועדיף לסבול. או שאולי זה יכול להפריע ליעילות ומהירות הטיפול הקוגניטיבי. כאמור פרוזאק ותרופות דומות לא באות בחשבון. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב לוריוואן וטיפול קוגניטיבי - תגובה
שרון לויט15/11/2011היי יעקב,
נראה שיש לך ידע לגבי התרופה שאתה נוטל ופעולתה. אכן, מדובר בתרופה מאוד ממכרת, שעוזרת רק בטווח הקצר, ובנוסף הסבילות לה עולה (ככל שמשתמשים בה יותר, צריך להגדיל את המינון כדי לקבל את אותה השפעה כמקודם).
הטענה שהתרופה מפריעה ליעילותו של ה- CBT היא נכונה, מאחר שלפי עקרונות הטיפול, לקיחת תרופת הרגעה נחשבת ל"התנהגות הימנעות" או "התנהגות ביטחון". התנהגויות אלה מאפיינות את הסובלים מהפרעות חרדה, בכך שהן מאפשרות לסובל להימנע מהחרדה המלווה את הסיטואציה המפחידה, וכך לעבור אותה יותר בקלות. הטיפול, לעומת זאת, מנסה להביא את הסובל מהבעיה להתמודד עם החרדה המלווה את הסיטואציה. לפי עקרון החשיפה הממושכת, כאשר האדם מתמודד עם הסיטואציה וכן עם החרדה המלווה אותה, הוא מלמד את עצמו "להתרגל" לסיטואציה המפחידה ולא חש צורך להימלט מהחרדה. החרדה יורדת באופן טבעי אחרי זמן קצר (וככל שהיא גבוהה יותר, כך היא יורדת מהר יותר), אם לא מנסים להימנע ממנה או מהסיטואציה. כך, בפעם הבאה או בפעמים הבאות, החרדה תפחת עד שתיעלם.
בניגוד לכך, כאשר נמלטים מהסיטואציה כשהחרדה בשיאה, או מורידים את רמת החרדה באמצעים מלאכותיים, המוח למעשה לומד ש"יש ממה לפחד", ולכן החרדה תופיע שוב, בעוצמה דומה, בפעם הבאה.
לפיכך, לא הייתי ממליצה על השימוש בתרופה, אך כדאי אולי לחזור מדי פעם לפגישות חיזוק ושימור אצל המטפל שלך. ייתכן שהוא יכול ללמד אותך דרכים להתגבר על החרדה בצורה מהירה וקלה יותר, ולתחזק את התוצאה הטיפולית הטובה שהושגה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)