מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי חרדה אצל ילדיםעומר20/11/2011
שלום רב,
הייתה לי שיחה עם אחותי לפני כמה ימים, היא החלה לספר לי שבנה בן ה12 מתלונן על מחשבה כפייתית.
הוא מספר שתוך כדי שיחה איתה למשל הוא סופר את המרצפות במטבח, את ריבועים בשטיח וכדומה.
זה קורה לו הרבה, אך למשל כשהוא משחק כדורסל זה לא קורה לו.
היום (20/11) בבוקר, היא התקשרה אלי וסיפרה לי שאתמול בערב מוצש הוא החל לספר לה שיושבת לו איזשהי דאגה על הלב, היא ניסתה לברר איתו האם מלווה מחשבה עם החששה הזאת והוא אמר לה רק שזה "כללי".
היא ממשיכה ומספרת לי שהיום בבוקר בערך ב9 הוא התקשר אליה מבית הספר, שאל אותה שאלה חסרת תכלית, וכנראה שרצה סתם להתקשר, היא שאלה אותו אם הכל בסדר והוא אמר לה שיש לו מועקה כמו אתמול בערב.
אנחנו משפחה מאוד גדולה ופתוחה אבל כרגע היא מרגישה נוח לספר לי את מכיוון שהיא יודעת שחוויתי את זה בעברי (ועדיין לפעמים) לצערי.
אני רוצה לדעת מה אפשר לעשות בנושא, האם כדאי לחכות ולראות אם זה ממשיך? או לפנות לפסיכולוג ילדים?
האם מטפלי CBT הם גם לילדים או שזקוקים לאחד שמתמחה בנושא ילדים?
מחכה לתשובה, היא קצת לחוצה וזה מבאס אותי.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי חרדה אצל ילדים - תגובה
שרון לויט20/11/2011היי עומר,
לדעתי, לפני שפונים למטפל, כדאי לברר מה היקף הבעיה ועד כמה זה מפריע לילד. נראה שהילד מרגיש נוח לספר לאמו על דברים שמטרידים אותו, לפחות באופן חלקי. יש לגשת לשיחה כזו באווירה נינוחה ופתוחה, בלי לשדר לילד לחץ או חרדה לגבי הבעיה שלו, אלא להעביר מסר ש"זה בסדר" ושבעיות כאלה נפוצות אצל אנשים רבים.
אם תתרשמו שאכן יש בעיה ששווה להתייעץ לגביה עם מטפל, או להפנות את הילד לטיפול- נסו לפנות למטפל CBT שמטפל גם במתבגרים. ודאי שקיימים מטפלי CBT העוסקים בטיפול בילדים, אך בדרך כלל, קבוצת הגיל המוגדרת כ"ילדים" בטיפול היא עד גיל 12. רוב המטפלים העוסקים בטיפול במבוגרים מטפלים גם במתבגרים, וילד בן 12 כבר נחשב ל"מתבגר".
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)