מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות חרדה- זקוקה לעזרה!חגית20/11/2011
שלום לכולם, אני זקוקה מאוד לעזרתכם המקצועית. אני סובלת מגיל 17 מהפרעות חרדה היום אני בת 23 ורק לפני שנה וחצי בכלל הבנתי שיש לזה הגדרה וזה דבר קיים עד לפני זה לא הבנתי מה קורה לי בדיוק. כאשר בגיל 17 ההתקפים היו ממותנים והיו עוברים לאחר מס' דק' ועם הזמן וביחס לסיטואציה הם גברו והיום הם מלווים בהרגשה רעה וכאבים בחזה והם ממושכים יכולים להיות גם מס' ימים, (לא באותו עוצמה כמו בהתקף אבל הכאבים והחלץ בחזה נשארים). אני מרגישה שככל שהזמן עובר בגלל שההתקפים גדלים ומתגברים ללא עזרה מקצועית אני אקרוס פשוט.
ופה אני צריכה את עזרתכם אני לא מכירה בכלל מקומות/אנשים. אז איך בוחרים מטפל? האם עדיף פסיכולוג פרטי או קליניקה עם מס' אנשים מטפלים? חשוב לי להדגיש מס' דברים:
1.אני גרה באיזור המרכז- והמקום צריך להיות באיזור זה.
2. אני לא מוכנה לקחת כדורים למניהם אני בטוחה שבעזרת טיפול נכון אני אוכל להתגבר על הבעיה מבחינתי כדורים זה לשתק את הגוף ואת מה שהוא מרגיש ואני ממש לא מעוניינת לעשות!
3. אני סטודנטית ולצערי לא ממש יכולה לעבוד עכשיו בגלל הלימודים ככה שכסף מהווה גורם מאוד משמעותי.
לפני שנתיים התחלתי לסבול מכאבים ודקירות באיזור הקיבה הלכתי לרופאה אבל היא לא מצאה כלום הכאבים נמשכו וחזרתי אליה ועדין לא נמצא כלום מה שכן התחלתי לסבול מכאבים בכל מני מקומות בגוף כמו רגלים, ידים, בצד הבטן ממש מתחת לצלעות. האם הכאבים האלה יכולים להיגרם מהחרדות או שעלי להתעקש לבדוק זאת שוב?
אני רוצה לקבל את החיים שלי בחזרה! הפסדתי כבר כל כך הרבה בגלל ההפרעות חרדה! ולא אוכל לעשות זאת ללא עזרה...
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות חרדה- זקוקה לעזרה! - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל20/11/2011חגית שלום,
הכאבים שאת מתארת יכולים להיות תסמינים של החרדה. לכן, כאשר החרדה תעבור יחלפו גם הכאבים. הגישה הטובה ביותר לטפל בחרדה היא טיפול התנהגותי - קוגניטיבי CBT עם ביופידבק. לדעתי, אין צורך במספר מטפלים. מטפל אחד מספיק בהחלט. כדי לבחור מטפל יש לקחת בחשבון מספר דברים: עולת הטיפול, זמינות, נגישות וכמובן ה"כימיה" עם המטפל. בנוסף, ניתן לבקש המלצות מאנשים אחרים שעברו טיפול.
מאחלת לך בהצלחה מכל הלב,
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופציות נוספות לחרה
שרון לוי20/11/2011לטפל בחרדה חייבים תמיכה רב מערכתית תמיכה נפשית בדמות ייעוץ נפשי, תמיכה פסכיאטרית במקרים מסוימים נדרשות תרופות, תמיכה משפחתית חברתית ותעסוקה. מנסיון שלי חשוב לעבור תהליכים נוספים בצד המנטאלי-הרוחני לחזק את העוצמות הפנימיות . אני חסידה גדולה של הרפואה המשלימה וההומאופתיה בפרט-שמתאימה טיפול טבעי ספציפי לכל אדם באשר למרכיב האישיות הספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון כותרת אופציה נוספת לחרדה...
שרון לוי20/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)