חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה
    li
    22/11/2011

לפני כשלוש שנים חוויתי התקף ראשון של חרדה ומאז מטופלת בציפרלקס המצב התייצב חל שיפור ואף למדתי לשלוט בהתקף שהתקרב אלי היום בשעה שאני אוכלת ומרגישה נהדר הרשתי שאינני יכולה לבלועביס נוסף כי אני נחנקת והיתה לי גם תחושת פחד נוראית בגוף יצאתי למרפסת לשאוף אויר אך עדיין ישנה תחושת מחנק וכאבי ראש האם מדובר בחרדה מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    22/11/2011

שלום לך,

תופעה שאת מתארת יכולה להיות קשורה לחרדה. אחת הדרכים להתמודד היא פשוט ללמוד לסמוך על הגוף ועל הרפלקסים האוטונומיים שלו. יתכן והקושי קשור באופן כללי לביטחון עצמי נמוך ויש צורך לחזק אותו. פשוט תמשיכי לאכול כמו כולם בלי לחשוב יותר מדי על מה מה שחווית. זה היה, עבר, יכול לקרות לכל אחד. כלים נוספים ניתן להתמודדות יעילה עם חרדות ניתן ללמוד בגישה התנהגותית - קוגניטיבית CBT. זהו טיפול קצר, ממוקד והוכיח את עצמו כהכי יעיל בטיפול בחרדות.

אשמח לענות על שאלות נוספות
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו