אני מדוכאת מהמראה שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מדוכאת מהמראה שלי
    ונוס
    28/11/2011

אני אשתדל לא לחפור:
    אני בחורה בת 20, גוף פצצה, פנים אחרי הפצצה.
    האף שלי ארוך, העיניים בוהות מוזרות כאלה, הלחיים שקועות מאוד והלסת התחתונה בולטת החוצה ומאריכה לי יותר את הפנים.
    אני כל כך מדוכאת מזה, ואני מסתגרת רוב הזמן בחדר. אין לי כסף לניתוח אבל כנראה שאין ניתוח שיכול לעזור לי...
    עכשיו המשפחה שלי חופרת לי שאמצא את האהבה שלי. אני לא רוצה בכלל, אני נגעלת מעצמי ולא רוצה בכלל אהבה. יש לי קשר מצוין עם בעלי חיים ואת כל האהבה שבי אני נותנת להם, והם נותנים בחזרה וזה מספק אותי.
    השאלה שלי היא מה יהיה אם יום אחד אני אגלה שחייתי בטעות, והיה עדיף לי למצוא מישהו בגיל צעיר מאשר להוותר בלה ובודדה, כאילו למה שזה ישנה לי אז,
    עכשיו אני ממש לא מסוגלת, אני דוחה לגמרי ובדיכאון גמור מזה. אני סטודנטית למחשבים ויש ימים שמרוב באסה אני נשארת בבית (נפלו לי ככה כמה קורסים)
    מה אני יכולה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני מדוכאת מהמראה שלי

הוספת תגובה

• אני מדוכאת מהמראה שלי - תגובה

שרון לויט
    28/11/2011

היי ונוס,
    בשאלתך הראשונה את מעלה, למעשה, את האפשרות שלפחות חלק מהמחשבות שלך אינו נכון. לדעתי, יש סיכוי גבוה לכך. כלומר, ייתכן שאת מחמירה בשיפוט שלך את עצמך- קרוב לוודאי שיש גברים שעשויים למצוא אותך מושכת ולרצות להיות איתך לאורך זמן, בין אם את נראית טוב ובין אם לא. בנוסף, ייתכן מאוד שאינך נראית כה גרוע כפי שאת חושבת.
    כדאי מאוד לפנות לעזרה מקצועית- רצוי למטפל CBT, ואולי בשילוב עם טיפול תרופתי שניתן על ידי פסיכיאטר. התרופות שמטפלות בדיכאון ובאובססיה (ייתכן שהעיסוק במראה החיצוני הוא אובססיבי) הן אותן תרופות, ולכן הטיפול הוא בבחינת "תפיסת שתי ציפורים במכה אחת". מטפל CBT יעבוד איתך על המחשבות השליליות על עצמך, שגורמות לך לרגשות שליליים, וכן על ההימנעויות שקיימות בעקבות כך.
    אני ממליצה לך לקרוא, בשלב ראשון (אפשר לחפש בגוגל), על הפרעה שנקראת BDD (Body Dysmorphic Disorder), שייתכן שאת סובלת ממנה, וכן על דיכאון ועל טיפול התנהגותי- קוגניטיבי בשני סוגי הבעיות. הסובלים מהפרעה שציינתי מפתחים אובססיה כלפי חלק מסוים (או מספר חלקים) בגופם, בדרך כלל באיזור הפנים, ובטוחים שהוא מכוער מאוד ופוגם במראה החיצוני הכללי שלהם. מחשבות אלה גורמות למצוקה רבה, ויכולות לפגוע מאוד באיכות החיים. קשה להתגבר על בעיה זו לבד, ללא עזרה מקצועית, ולכן חשוב מאוד שתיעזרי באיש מקצוע. מעבר לכך, כדאי מאוד לנסות ולהמשיך בחייך, ולהיות פעילה כמה שיותר- מאחר שזה מאוד תורם למצב הנפשי, וכמובן לתפקודך ולעתידך.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מדוכאת מהמראה שלי - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    28/11/2011

שלום לך

אם הבנתי אותך נכון, את מצד אחד בחרת לוותר על חיפוש אהבה וזוגיות ומצד השני את מבינה שלהישאר לבד ובודדה זה לא מה שאת היית באמת רוצה עבורך. עיסוק בבעלי החיים הוא מספק אותך אך את מבינה שזו מן סוג של ברכה מהתמודדות מול המצאיות. המצב הרגשי שלך מתבטא בתסמינים של דיכאון ופוגעים בהתקדמות בלימודים. לפי מה שאת מספרת אני ממליצה לך קודם כול התיעצות עם רופאה פסיכיאטר. לדעתי, שווה לשקול תרופות אנטי דיכאוניות. בנוסף, כדאי לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT. במהלך CBT תוכלי ללמוד כלים להתמודדות עם מצבך, למצוא את הדרך להרגיש טוב עם עצמך, להציב מטרות ולהתקדם לכיוונם, לשנות את התפיסות העצמיות שלך, תחזקי את ביטחון העצמי ועוד...
    חזקי אמצי!
    אשמח לענות על כל שאלתך
    בברכה, 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו