בקשה לסיוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשה לסיוע
    רוני
    04/12/2011

אני בן 24. אני מרגיש חרדות קשות ולחצים לא פשוטים. אין סיבה מיוחדת למצב הזה, פשוט ככה אני מרגיש. המצב הזה נמשך, לסירוגין, כשלוש שנים. כמובן שבמהלך פרק הזמן הזה היו לי תקופות טובות יותר ופחות. עם זאת, לאחרונה המצב לדעתי החמיר. אני גר באזור עירוני מאוד והדבר נראה לי משפיע, זאת מאחר וכאשר אני יוצא לטייל, או לאזורים פתוחים אחרים, המצב משתפר וחלק מהתסמינים נעלמים או פוחתים. חשוב לציין שהתחלתי לקבל טיפול לאחרונה אצל פסיכולוגית, שלא פסלה נטילת כדורים אנטי-דיכאוניים.

גם אני לא פוסל את העניין, אבל חשבתי קודם לעבור לגור לתקופה קצרה באזור כפרי ולראות כיצד הדבר משפיע עליי. אולי זה יפתור את הבעיה שלי. כמו כן, אני מעוניין לטוס לטיול די ארוך במזרח הרחוק ואני מתלבט אם להתחיל את הכדורים כבר עכשיו. אני חושש שהתסמינים שציינתי יתקפו אותי במהלך הטיול. טיול אמור להיות כייף, ואני מאוד אוהב לטייל. עם זאת, קיים חשש גדול שאני אקלע למצב לא נעים שם. אינני יודע מה לעשות והעניין של לקחת כדורים במהלך טיול, שאמור להימשך כמה חודשים, נראה לי לא מתאים. אודה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לסיוע

הוספת תגובה

• בקשה לסיוע - תגובה

שרון לויט
    05/12/2011

היי דורון,
    אני מבינה את החשש שלך, שמא הבעיה תופיע בטיול, ויהיה קשה להתמודד איתה שם. לדעתי, אולי כדאי לתת קודם כל הזדמנות לתהליך טיפולי כלשהו (אולי כולל תרופות), ולטוס רק כאשר תרגיש שליטה במצב. איני יודעת באיזו גישה אתה מטופל, אך מאוד מומלץ לטפל בבעיה בגישה התנהגותית- קוגניטיבית (CBT). לגישה יש שני יתרונות גדולים מבחינתך. ראשית, הטיפול הוא קצר מועד, וקרוב לוודאי שבעוד מספר חודשים כבר תוכל לטוס בתחושת ביטחון. שנית, חלק עיקרי בטיפול עוסק בהפחתת הלחץ מהסימפטומים עצמם, או "הפחד מהפחד". כשמדובר בחרדות ולחצים, החשש מהם רק מעצים אותם ומעלה לאין שיעור את הסיכוי להופעתם. כאשר המטופל לומד לא לחשוש מהחרדה שלו עצמו, וכן שהיא אינה מזיקה לו, חולפת בסופו של דבר וניתן להתמודד איתה- הפתרון כבר נמצא שם: הסיכוי שהיא תופיע פוחת בהרבה. נשמע, שאצלך הפחד מהופעת הסימפטומים הוא משמעותי.
    בנוסף, תרופות נוגדות דיכאון (המשמשות גם לטיפול ארוך טווח בחרדה) מתחילות להשפיע רק לאחר מספר שבועות מתחילת נטילתן, ויכולות להיות להן תופעות לוואי כגון: עייפות, פגיעה באונות וכו' (בכל תרופה יש לקרוא את העלון לצרכן). לכן, הייתי מציעה לחכות ולראות איך הן משפיעות עליך ואיך אתה מסתדר איתן. לעיתים יש צורך להחליף תרופה (תופעות לוואי, התרופה לא עוזרת מספיק) או לשנות מינונים, ועדיף להתייצב לפני טיול. בכל אופן, אין שום בעיה ליטול את התרופות במהלך טיול, מאחר שבטווח המיידי אין להן השפעה, ואנשים רבים עושים זאת. קח בחשבון שאת התרופה נוטלים במשך חודשים ובמקרים רבים גם שנים.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו