דיכאון עד אחרי הצהרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון עד אחרי הצהרים
    רחלי
    07/12/2011

לפני כשנתיים סבלתי מדיכאון עקב סיבה מסוימת ויצאתי ממנו.
    לפני כחודש נכנסתי שוב לדיכאון וזה לאחר דיאטה שעשיתי שהייתה נטולת פחמימות לחלוטין.
    הדיכאון הוא אצלי משעות הבוקר וחולף אחרי הצהרים ואחרי צהרים עד הלילה אני ממש מרגישה מצוין.
    אני מטופלת בכדור וחצי ציפרלקס שאותו אני נוטלת בבוקר ועוד 2 מיליגרם אלפרליד וכדור פראפנין בערב.
    ובינתיים ללא שינוי, כלומר דיכאון מהבוקר עד אחרי הצהרים, שינוי מצב רוח לחיובי וחוזר חלילה למחרת.
    תוך כמה זמן הטיפול התרופתי אמור להתחיל להשפיע והאם יש מצב שזה יהפוך למשהו כרוני וקבוע?
    האם יכול להיות שהדיאטה והעובדה שבמשך השנתיים מאז דיכאון הקודם הייתי במתח מסוים (אבל ללא טיפול תרופתי כי בסה"כ תפקדתי טוב) גרמו לי לשקוע שוב בדיכאון?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון עד אחרי הצהרים

הוספת תגובה

• דיכאון עד אחרי הצהרים - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    08/12/2011

רחלי שלום,

לדיכאון יש גורמים רבים וסיבות רבות. לא תמיד ניתן להצביע בוודאות על גורם ספציפי. מה שחשוב באמת, הוא הטיפול המתאים שיצמצם את התסמינים של הדיכאון. הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המצב היא לשלב טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT. טיפול CBT יעזור לך לפתח מיומנויות של שליטה במצב הרוח שימנעו הישנות ההפרעה בעתיד.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו