מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה זהרוי12/12/2011
שלום ד"ר אני בגלאי ה20 מאז כמה שנים הייתי לוקיח כדור ריסטל להיום 20 מלגרם עקב חרדות שהיו לי דרך רופא המשפחה הכל היה תקין למרות כל תופעות הלוואי שלו עובד מנהל חיים טבעיים לגמרי לפני כמה חודשיים אמר לי הרופא אני רוצה להחליף לך אותו לציפרלקס 10 טען שהוא יותר חדיש ..יש לציין שנסיתי הרבה פעמיים לגמל מהריסטל אך לא יכלתי מהתופעות של זרמיים בראש לחץ בעורף הראש טשטוש ראיה ומה לא ולציין שהייתי לפעמיים שבוע שלם שוכיח לקחת את התרופה הריסטל .הרופא החליף לי לצפרלקס לפני 5 חודשיים ואז התחיילהבלגןתופעות לווי קשות מאוד אפילו שינוי במחשבה הכל מוזר סביבי ניתוק רגשי לחלוטיין ספרתי לו אמר לי יעבור לך בגלל שהיא חדשה והייתי שכלפעם לוקיח את הכדור שעה אחרי אני מרגיש מוזר לעצי הכל זר סביבי ממש מפחיד ביותר עד שלפני שבועלקחתי על דעת עצמי וירדתי לחצי כדור והכל חזר להיות תקין אין הרגשת ההתנתקות איןהתקפה זעם אין התפרציות הכל נהייה מצוין השאלה שלי האם אני יכול לעצוראת התרופה בכלל ..יש לציין שיש לי שינוי גדול מאוד והשינוי הזה מאוד הפחיד אותי אני רגוע ומאוד מבסוט וכל ההרגשה הזו חדשה לי לגמרי ולא רגיל אליה להיות כזה רגוע במקומות שהייתי מאוד עצבני אשמח ממך תגובה לעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל12/12/2011רוי שלום,
אני שמחה לשמוע שמצבך השתפר. חשוב לציין שהשיפור הינו בזכות התרופה. לצערי, התרופות לא מרפאות הפרעות אלא רק מדכאות את הסימפטומים. לכן, קח בחשבון שאם תפסיק נטילת התרופה התסמינים שמהם סבלת יחזרו ובגדול. ראשית, אני לא ממליצה לך יותר לשנות את המינון. אם התרופה עוזרת לך, תשאר במינון הנוכחי. שנית, אני מאוד ממליצה להיות במעקב אצל רופא פסיכיאטר ולא אצל רופא משפחה.
בנוסף, הבסורה הטובה היא שניתן לשקול הפסקת התרופה באופן הדרגתי ותוך מעקב רפואי רק כאשר יהיו לך כלים ומיומנויות של שליטה בהפרעה ממנה אתה סובל. כלים אלה ניתן ללמוד בפסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT עם ביופידבק. CBT הינו טיפול קצר, ממוקד ומאוד יעיל.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה
גיל12/12/2011אני מתרגש שאני קורא את התגובה שלך ..והשאלה שלי 5 מלגרם ציפרלקס זה הרבה ?? 2 עכשיו היותר מפחיד זה ההרגשה החדשה שאין לי בכלל חרדה ולא עצבים ולא כעסים במקומות שהייתי בוער כלומר כל אירוע שהייתי מגיב אליו בעצבנות היום אין וזה חדש לי ומפחיד אותי .. השאלה מה זה ביופדבק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל12/12/2011היי,
5 מג׳ ציפרלקס זה כלל לא הרבה. המינון של התרופה הינו 10 מג׳. אם המינון הזה משפיע עליך לטובה זה סימן שזהו המינון המתאים לך.
ביופידבק הינו משוב ביולוגי המאפשר התבוננות כמו במראה שמשקפת מצב פסיכופיזיולוגי של הגוף והנפש, הקשר וההשפעה שבין השניים ברגע נתון. מטרת ביופידבק לעזור לאדם לרכוש כלים ומיומנויות של שליטה בתגובותיו הפיזיולוגיות בלתי רצויות.
גישת ביופידבק מדגישה את קשרי הגומלין בין תהליכים גופניים לנפשיים. כאשר ההנחה הבסיסית הינה שלחץ פסיכולוגי משפיע על תגובה פיזיולוגית ואילו התפקוד הפיזיולוגי משפיע על איכות החוויה הרגשית.
ביופידבק צמח מתוך הגישה ההתנהגותית (ביהביוריסטית) המדגישה חשיבות של מנגנון הלמידה ומתמקד בשיפור מיומנויות ולימוד התנהגויות חדשות אשר יחליפו התנהגויות בלתי יעילות ומגבילות.
מהי מטרת הטיפול?
המטרה הטיפולית מכוונת לווסת פעולה חריגה של תפקודים פיזיולוגיים אוטונומיים. רכישת כלים ומיומנויות הנחוצים להתמודדות עם מצבי הלחץ על מנת לאפשר לאדם הפונה לטיפול לנהל את חייו, כך שלא יחוש עבד לתנאים חיצוניים השולטים בו.
איך זה עובד?
חיישן מוליכות המחובר לאצבעות קולט שינויים חשמליים ומעביר את הנתונים לתוך הקופסא הקטנה שמפענחת את הנתונים ומתארת את התפקוד הפיזיולוגי הנמדד בצורה של גרף על צג המחשב. המדידות המתקבלות מספקות לפרט מידע מדויק על התהליכים המתרחשים בגופו.
ייחודו של מודל הטיפול בביופידבק בכך שהוא מבוסס על תהליכי למידה המותנים בקבלת משוב מדויק ואמין. משוב זה מתקבל על ידי מכשיר המאפשר מדידה מהימנה, היכולה לזהות שינויים פיזיולוגיים זעירים ולהציג למטופל משוב מדויק נגיש בהיר.
התנסויות בשיטה מעמידות את המטופל בעמדת איש מחקר, החוקר את תפקוד גופו ודרכים להשפיע עליו. בתהליך זה המטופל נדרש לעבור מעמדת "הסובל הפסיבי" למצב פעיל שבו הוא לומד על עצמו, משיג שליטה בתפקודו הפסיכופיזיולוגי ורוכש טכניקות ומיומנויות לוויסות עצמי.
הכלים הנלמדים במהלך הטיפול מסייעים בהתמודדות עם מתחים, לחצים, דאגות, חרדות ועוד.
למי מיועד ביופידבק?
- אנשים המתמודדים עם מצבי מתח ולחץ בחיים היום יומיים.
- אנשים שסובלים מעוררות יתר כתגובה על לחץ. למשל, אם כניסת מנהל למשרדו, אדם העובד תחתיו יכול להגיב בהזעה או בהסמקה.
- אנשים שסובלים מתשישות פיזית ונפשית כתוצאה מהתמודדות עם לחצים מתמשכים.
- אנשים שסובלים מהפרעות חרדה שונות, פוביות ופאניקה.
- הטיפול מסייע בריסון של התנהגויות תוקפניות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מקצועית
רוי17/12/2011הייתי אצל פרופסור לפסיכולוגיה וספרתי לו על כל מה שרשמתי פה אבל התגובה שלו הייתה אחרת הנ"ל מסר לי שיש לי וכל זה קרה לך כתוצאה של הפרעת קשב וריכוז בילדות ולא אבחנו אותך עם היום הזה האם יש דבר כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מקצועית - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל18/12/2011היי רוי,
אני הייתי סומכת על ההתרשמות ועל דעתו של פרופסור לפסיכולוגיה שפגש אותך פנים מול פנים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)