מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץmaya18/12/2011
שלום,
אני בת 53 גרושה צעירה (רוחנית וחיצונית),ואם לבן 18 ומתוך אנליזה עצמית התנהלותי האישית לא כל כך מובנת לי, וזה מתבטא בתהליך שהתחיל לפני 7 שנים בערך של התרחקות מאנשים .פשוט חוסר מוטיבציה לקשרים עם בני אדם כולל עם המשפחה שלי, למעט הבן שלי ( 18) שאתו הקשר הוא מצוין. אני בסה"כ אדם מאד תקשורתי, והיו לי (ועדיין) הרבה מחזרים, וגם כמה חברות,וגם אם לא חשבתי שהם נהדרים כל כך, יכולתי לזרום עם הקשרים הללו ואפילו ליהנות מהם, עד שלאט לאט מאסתי בכל מה שהרגשתי ומרגישה כיום כיחסים לא מספקים ושקריים. חשבתי שיכול להיות בגלל שנחלתי אכזבות לא מעטות מחברות,חברים, גם עם הבן זוג לשעבר לו הייתי נשואה 14 שנים, (ההחלטה להתגרש הייתה הדדית). וגם ממקומות עבודה שכתוצאה מכך, הפכתי בתחילה למחפשת עבודה סדרתית, ומאוחר יותר לנמנעת מחיפוש עבודה, דבר שפוגע באיכות חיי ו"תורם" לקשיי הכלכליים הרבים. כיום ,אני מוצאת את עצמי בתחושה אמביוולנטית כמצד אחד צורך עז בחברה ומצד שני התרחקות עזה מהם. כמובן שישנם הרבה פרטים אחרים שאולי חשובים אך קצרה היריעה.אני מרגישה שאורח חיי כפי שהם היום מנוגדים למה שהם צריכים להיות. דהיינו, אני ממש מסתגרת מהחיים ווממש לא נהנית מכך. לעומת זאת אני מאד מסורה ונהנית כאם, וכן בלימודי האקדמאים, מהם אני שואבת הנאה רבה.
האם אלו תסמינים שמעידים על דיכאון?
תודה רבה על עזרתכן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל18/12/2011רויטל שלום,
את מתארת צמצום של תחומים רבים בחייך וסיפוק אך ורק מלימודים ומהקשר עם בנך. תאור זה לא מספיק כדי לאבחן מצב של דיכאון. על מנת להבין ממה את סובלת נדרשים קרטריונים נוספים ובעיקר אבחון מקצועי ומעמיק. את חווה חוסר שביעות רצון ממצבך הנוכחי, היית רוצה לראות את עצמך במקום יותר טוב בחייך. את בהחלט יכולה להתקדם לקראת השגת המטרות שחשובות לך בחיים, את יכולה להרכיב קשרים חברתיים למרות ההחזבות והפגיעות. יתכן ואת זקוקה לליווי מקצועי. פסיכותרפיה התנהגותי - קוגניטיבית CBT יכולה מאוד לעזור לך למצוא את הדרך לחיות חיים טובים ואיכותיים תוך מימוש של הפוטנציאל האישי.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)