האם זה יכול קצת לשחרר אותי מההתקף?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה יכול קצת לשחרר אותי מההתקף?
    נאור
    25/12/2011

האם אוננות בהתקף חרדה יכולה קצת להרגיע או היא רק תחמיר!?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם זה יכול קצת לשחרר אותי מההתקף? - תגובה

שרון לויט
    25/12/2011

היי נאור,
    התשובה לשאלה תלויה בך: ראשית, האם אתה מסוגל לאונן כאשר אתה נמצא בהתקף חרדה? האם אוננות הנה פעולה שמרגיעה אותך בדרך כלל, או שהיא גורמת לך למתח? עבור חלק גדול מהאנשים, מדובר בפעולה מרגיעה ומשחררת מתחים. אולם, ישנם אנשים שקיימות אצלם מחשבות שליליות לגבי פעולת האוננות או תפקודם המיני, ולכן הפעולה מלווה ברגשות שליליים, כמו בושה וחרדה. בכל אופן, לא יזיק לנסות ולהיווכח בעצמך.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לאוננות בזמן חרדה!

נאור
    26/12/2011

תראי זה דבר שעכשיו אני מאוד רוצה לעשות בזמן החרדה אבל מצד שני אני מרגיש רגשות אשמה מבחינת הדת שזו עברה אבל אני רוצה את זה אז בעצם זה משגע אותי ממש ויוצר התקף חרדה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לאוננות בזמן חרדה! - תגובה

שרון לויט
    26/12/2011

היי נאור,
    לפי מה שאתה מתאר, אכן לא בטוח שהפעולה תרגיע אותך בזמן התקף חרדה, למרות שמבחינה פיזיולוגית יש לה בד"כ השפעות מרגיעות. עם זאת, התקף חרדה לא גורם שום נזק בטווח הארוך. בגישה שאני עובדת לפיה, הגישה ההתנהגותית קוגניטיבית, אפילו מנסים במהלך הטיפול לגרום למטופל להתקפי חרדה במכוון, כדי להפחית יותר ויותר את הרתיעה והפחד מהם. "הפחד מהפחד", כלומר החשש מהתקפי חרדה, הוא למעשה זה שמזין את הבעיה. לפיכך, אני מציעה פשוט לנסות את הפעולה בלי לחשוש מהגברת החרדה בעקבותיה. חרדה היא עניין זמני וחולף.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו