מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזעהאלה31/12/2011
הי, אני בת 17 ובשלוש שנים האחרונות אני סובלת מהזעה מוגברת במקומות ציבוריים במצבים שונים. פעם זה היה קורה במצבים נדירים אבל עכשיו זה קורה בתכיפות יותר גדולה באופן יומיומי. כשאני מגיעה הביתה או נמצאת עם המשפחה זה לא קורה.ולכן קישרתי את זה לחרדה. אבל אני לא מרגישה סימפטומים נוספים או לא עוברים לי דברים קיצוניים בראש. אבל ממש טיפות נוזלות לי מבית השחי. האם זה הגיוני לקשר את זה לחרדה? האם עדיף לפנות לטיפול פסיכולוגי או לפסיכיאטר על מנת לנסות ולקבל תרופות נוגדות חרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל01/01/2012היי אלה,
בהחלט הגיוני לחבר את התופעה לתגובת הגוף למצב של לחץ, מתח, התרגשות, חרדה. במידה ואת לא נמנעת ממצבים חברתיים בגלל התופעה והיא לא פוגעת בתפקודך היום יומי, ניתן לנסות לפתור את זה בלי תרופות. טיפול התנהגותי קוגניטיבי עם ביופידבק יכול מאוד לעזור. במידה קיימת אצלך פגיעה בתפקוד, הימנות ממצבים בגלל הזעה והיא גורמת למצוקה משמעותית אני ממליצה לשלב גם טיפול תרופתי ולפנות להתיעצות ים רופא פסיכיאטר.
אשמח לענות על שאלות נובפחת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה משבש
אלה01/01/2012אז זהו, שזה בהחלט פוגע!
זה משבש לי את התוכניות וחלומות לעתיד. הייתי מתעסקת מאוד עם תחום הבמה. אני מאוד אוהבת במה. אבל לאודישנים אני לא מסוגלת ללבוש מה שאני רוצה או לזוז כמו שאני רוצה כי אני יודעת שאני אהיה לחוצה והזיעה תגיע. וזה רק דוגמא קטנה. אנשים שאני מתנקת איתם קשרים (או לא יוצרת מראש) חולצות ספייר שאני לוקחת עליי תמיד ועוד....
אבל אני מתגייסת בקרוב ויש בי חשש שזה יעשה לי בעיות בצבא שישלחו אותי לקבן או יורידו לי פרופיל נפשי. את יודעת אולי איך הצבא נוטה לראות מקרים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה משבש - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל01/01/2012היי אלה,
נשמע שאת נמצאת במעגל הקסמים שבו ציםיה לזעה גורמת למתח והוא גורם לתגובה גופנית - זעה, כדת מתחילה להזיע זה גורם לך להיות עוד יותר לחוצה והדבר מגביר עוד יותר את התגובה של הגוף - זעה וכך הלאה. זה בנוסף לכך שמצבים חברתיים ואודישנים הינם מרגשים במהותם. זעה מוגברת היא תגובה נורמלית ותביעת למצבים של לחץ או /ו התרגשות חיובית. בנוסף, לדעתי חשוב שתטפלי בעצמך לפני שאת מתגייסת כי לצערי במסגרת צבעית לא בנויה לתת מענה טיפולי וקב״ן לא יטפל בך. אם את הולכת לטיפול באופן פרטי זה לא אמור להשפיע על התוכניות של. אני כן ממליצה שתתיעצי עם רופא פסיכיאטר ופנוסף גם תעברי טיפול CBT עם ביופידבק.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעה - תגובה
שרון לויט01/01/2012היי אלה,
אם יורשה לי להוסיף, קיימת הפרעה גופנית של הזעת יתר במקומות שונים בגוף. עצם העובדה שאת קישרת זאת לחרדה עדיין אינו אומר שאת צודקת, מאחר שאינך מתארת שום בדיקה רפואית שעברת בנושא. עדיף להשאיר את האבחנה המדויקת לרופא שיבדוק אותך, ורק לאחר מכן לפנות לטיפולים המומלצים לפי האבחנה. אגב, אם מדובר בבעיה גופנית, ניתוח יכול פעמים רבות לפתור את הבעיה או להקל עליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)