מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון ואלטרולנועה05/01/2012
שלום,
אני בת 21. לאחרונה אני חשה מדוכאת וחסרת אנרגיה באופן חריג מהרגיל, הדבר מתבטא בעייפות תמידית, שינה לא טובה, מועקה, מחשבות כי אין טעם לדברים, חוסר ריכוז, התפרצויות בכי לעיתים קרובות וכו'. אציין כי הדבר ככל הנראה נובע מתקופה ארוכה בה התנהלו חיי בצורה שהשפיעה עלי לרעה וגרמה לי לעצבות, חרדה, רגשות אשם ועוד. לאחרונה קרו חלו בחיי שינויים נוספים (אדגיש כי אין מדובר במות קרוב משפחה) ובעקבות כך מצב רוחי התדרדר עוד יותר ופוקדות אותי מחשבות על מוות לעיתים קרובות (על אף שאני מבינה שזה איננו פתרון).
בגיל 17 בערך הייתי מטופלת באלטרולט ובאלטרול כטיפול לכאבי ראש כרוניים שאובחנו על ידי רופא כtension headache. התרופה עזרה לתקופה מסויימת אך לאחר כשנה אבדה ההשפעה ותופעות הלוואי הפריעו לי אז הפסקתי לקחת אותה.
כבר כחצי שנה שאני לא סובלת מכאבי ראש (אין ביכולתי להסביר מדוע פסקו פתאום), אך בשבועיים האחרונים חזרו לי קצת הכאבים.
מאחר ואני יודעת כי אלטרול היא תרופה נוגדת דיכאון ביקשתי בימים אלו מרופא המשפחה שלי לחזור ולקחת אותה בתקווה שזה יעזור לי גם לכאבי הראש אך בעיקר לדיכאון (אציין כי לא דיווחתי בפניו על דיכאון כי אם על כאבי ראש כתוצאה מלחץ נפשי).
שאלתי היא האם אלטרול נוגדת כל סוג של דיכאון, גם כזה מהסוג שתיארתי ושלא אובחן ע"י פסיכיאטר/רופא אלא הינו בהרגשתי הכללית?
לפי הבנתי אלטרול מונע ספיגה חוזרת של סרטונין ובכך מגדיל את הספיגה שלו במוח ומרומם את מצב הרוח. השאלה האם כשאשר חל דכדוך במצב הרוח כתוצאה מאירועים מסויימים בחיים, יש לכך גם השפעה ביולוגית ויש צורך לדוגמא בכמות גדולה יותר של סרטונין ועל כן אלטרול יעזור גם לי או שזו בעיה ביולוגית מולדת ושאינה קשורה בנסיבות החיים?
תודה מראש וסליחה על האורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון ואלטרול - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל06/01/2012נועה שלום,
לדיכאון שלך יכולות להיות סיבות שונות שמשפיעות זו על זו וגם מספר סיבות יחד. ללא ספק שנסיבות החיים יכולות להוסיף לדרדר את המצב. לכן, בנוסף לטיפול תרופתי מומלץ לחזק כישורי התמודדות שישפרו את תפקודך במצבי החיים. כלים אלה ניתן ללמוד בפסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT. בנוסף, אני מקווה שעכרת בדיקות גופניות ובדקת תפקוד של בלוטת התריס. ישוב גם שתיהי במעקב אצל רופא פסיכיאטר.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)