מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרו לי בבקשה!!!!עזרא07/01/2012
שלום רב לכם,
מאחר ולא קיבלתי תשובה מספקת בחדר אחר , אני מעביר את שאלתי לפה.
הנני עולה חדש-7 שנים בארץ, אני מציין זאת מתוך אמונה שיהיו לי שגיאות כתיב ובעיות בתחביר המשפטים בגוף ההודעה.
אז ככה, אני בן 26, סטודנט שנה ראשונה באחת האוניברסיטאות הטובות בישראל. מיד לאחר השחרור שלי מהצבא, קבעתי תכניות רבות לעתיד שלי ועבדתי למשך שנתיים בתור מאבטח. אחת מהתכניות שלי היית לחסוך כסף ולחזור לספסל הלימודים כמה שיותר מהר ( בגיל 24), כשהגעתי לגיל 24 נכנסתי ללחץ של החיים וכל יום שעובר אני מאבד תקוות והמוטיבציה שלי להגיע להישגים בחיים הולכת ופוחתת.
היום כשאני כבר בן 26 אני לא מצליח להתמודד עם כל כך בעיות שהצטברו להן עם הזמן והבעיות שמציקות לי הן:
1) התחלתי ללמוד חוג אותו לא אוהב כל כך, מאחר ולא התקבלתי למה שתמיד חלמתי שאלמד, עברנו כבר מעל חצי סמסטר ואני מרגיש שלא למדתי כלל.
2) אין לי חברה כבר 3 שנים- ואין לי שום תחושה ורצון שתהיה לי, אני רוצה לציין כאן שכל כך הרבה בנות רוצות אותי בכל מקום שאני הולך אליו. פשוט קשה לי לשכנע את עצמי שאני חייב שתהיה לי חברה.
3) אני לא מצליח לפתיח קשרים עם הסטודנטים שלומדים איתי בפקולטה ולמעשה אין לי חברים.
4) אני איבדתי את תחושת הזמן, מרגיש שהיום עובר לו מבלי שאני חווה אזו שהי חוויה ואני לא מצליח לעמוד במשימות למודיים שאני מקבל מהמרצים כמו קריאת חומר והגשת תרגילים.
* אם תהיה לכם בעיה בהבנת המשפטים שכתבתי למעלה, אשמח לקבל הערה ולתקנה ככל יכולתי.
בבקשה תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרו לי בבקשה!!!! - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל07/01/2012היי תומר,
אם הבנתי אותך נכון, אתה לא מצליח להשיג את המטרות שהצבת לפניך בחיים. אני יכולה לשאר שהפער בין המקום שבו אתה רוצה לראות את עצמך לבין מקומך הנוכחי גורם לך לתסכול רב וייאוש. על מנת להשיג את המטרות שלך אני ממליצה לעבור טיפול התנהגותי - קוגניטיבי CBT. במהלך הטיפול תוכל לשפר את יכולותיך, תוכל לרכוש כישורים חדשים שיעזרו לך להתקדם לקראת השגת המטרות החשובות לך. בנוסף לכלים יעילים יותר שכדאי לרחוש, כדאי גם לבדוק מערכת האמונות והתפיסות האישיות שלך ולהחליף אותם לתפיסות מקדמות יותר. כול זה ניתן ללמוד ב CBT.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר אירנה
עזרא07/01/2012אני מאוד מודה לך על זה שנתת לי את מילת המפתיח- לעשות טיפול CBT, ועכשיו יש לי שאלות אחרות לכבי הטיפול.
1) איך אני משיג אנשי מיקצוע שיעזרו לי? אני גר באזור ירושלים.
2) כמה יעלה לי הטיפול? בהתחשב בכיס הסטודנטיאלי שלי
3) כמה זמן ייקח הטיפול?
תודה לך מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר אירנה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל08/01/2012היי תומר,
מטפלים ב CBT באזור ירושלים ניתן למצוא באתר של איט״ה. הטיפול עולה בסביבות 300-500 ₪. בעיקרון. CBT שייך לטיפולים קצרי מועד, אך יש לקחת בחשבון שעל מנת להשיג שינוי זה דורש זמן. בדרך כלל בפגישות הראשונות מטפל CBT מגבש תוכנית טיפולית, מטרות, פרמטרים שלי הם ניתן להעריך את ההתקדמות שלך, ומעריך כמה זמן ידרש לכך.
אשמח לעזור,
בהצלחה מכל הלב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצת תמיכה בדיכאון - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל13/01/2012שמואל שלום,
נסה לברר במרפאות לבריאות הנפש באזור.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)