מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מאובדן קרובנ.01/02/2012
שלום,
כבר כמה זמן שיש לי פחד נוראי ממוות של קרובים.. של אבא/אמא, אחים ובעל... זה מתבטא כשאותו אדם רחוק ממני ואינני מקבלת טלפון או הודעה ישר המוח שלי מתחיל להריץ מחשבות על הגרוע מכל שיכול לקרות שזה מוות פתאומי. זה מטריד אותי מאוד ולא נותן לי מנוחה. לפעמים אפילו זה מגיע לידי בכי..
מה לעשות? האם צריך לפנות לפסיכולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מאובדן קרוב - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל01/02/2012שלום לך,
תופעה שאת מתארת מוכרת ושכיחה למדי. מצד אחד מאוד טבעי ולגמרי נורמאלי לחשוש שיקרה משהו רע לקרטובים ולאהובים. כולנו חוששים מזה. מצד שני ממש מפחיד לחשוב שמשהו רע יכול לקרות לאנשים החשובים לנו. תופעה שאת מתארת מתאימה להגדרה של מחשבות טורדניות שחודרות לראשנו ללא שליטתנו וגורמות לנו מצוקה משמעותית מאוד. הדרך להיפטר ממחשבות ולצמצם מצוקה הינו טיפול שמשלב תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT. ניתן לשלב גם ביופידבק. שווה לשקול התיעצות עם רופא פסיכיאטר.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יכול להיות לזה קשר ל
נ.02/02/2012האם יכול להיות לזה קשר לחוויות שעברתי? פגיעה נפשית מאדם מסויים שגרם לי לחוסר אמון באנשים, נוכחות באיזור התקיפה במלחמת לבנון השנייה, תקופה ארוכה של מקרי מוות פתאומיים ולא פתאומיים (גם של קרובים, מכרים, או סתם זרים)...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יכול להיות לזה קשר ל - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל02/02/2012כן, בהחלט יכול להיות שחוויות אשר עברת בחייך יצרו בתוכך חרדה לאבד אדם קרוב. במהלך ניסיון חייך נוכחת לדעת שאפשר לאבד אדם קרוב. חרדה זו מאוד אנושית, נורמלית ואוניברסלית (יש את זה אצל כולנו). במידה וחרדה פמפריעה לתפקודך התקין ופוגעת באיכות החיים מומלץ לפנות לטיפול.
הדרך הטובה ביותר לטפל בחרדה הינו טיפול CBT פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)