תגיבו להודעתי בבקשה בהקדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגיבו להודעתי בבקשה בהקדם
    רותי
    02/02/2012

אני בת 45.לפני 8 חודשים עברתי צנתור לב ראשון,שנמשך כ40 דקות,בעקבות לחץ דם גבוה,שומנים גבוהים מאוד בדם והייתי מעשנת כבדה. אחרי אישפוז של 3 ימים ושיחרור הביתה,היפסקתי לעשן לגמרי אחרי 25 שנות עישון. אחרי שבוע בערך הירגשתי שאני בחרדה,מצאתי את עצמי בחרדה. הייתי מתוחה עצבנית ולא רגועה,לא יכולתי לישון בלילות ולא היה לי תאבון לאכול. דרך קופת חולים בקהילה,ביקשתי בדיקה ושיחה דחופה עם פסיכיאטר. לדבריו,כניראה צנתור לב קשה שעברתי,הייתי לחוצה ומתוחה לפני ובמהלך הצנתור ולאחריו,ראיתי במצלמות מה שעושים לי מסביב לחזה ולב,מולי ומסביבי המצנתר ואחיות שעוזרות לו וגם אלרגיה למזון של בית חולים וגם הפסקת עישון ברגע ולא הדרגתית, הביאו אותי למצב זה,כך לדבריו. רשם לי מירו 30 מג ליום 1 ביום בשעות הלילה בלבד ובמידת הצורך לעלות ל45 מג. אני וחברי גרים יחד. בחודשים אחרונים אני מרגישה שעליתי במשקל והישמנתי וישנה מחצות עד 7-8 בבוקר כל יום. חבר שלי סבור שמירטאזאפין גרם וגורם לכל זה ומציע לי לגשת לפסיכיאטר להחלפת מירו לטיפול תרופתי אחר בטרם חזרתי לצנתור נוסף בעקבות אכילה מופרזת כולל שומני עוף ובשר בכל שעות היממה ושאני כבר לא יכולה להירדם לישון ללא מירו. אך אני סבורה שכל זה בגלל הפסקת עישון. אני מבולבלת,מה נכון ומה לעשות בנדון? אני רוצה לרזות,לאכול פחות למשך היום ולהירדם ולישון בלילה ללא מירו או כדור שינה כלשהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגיבו להודעתי בבקשה בהקדם - תגובה

שרון לויט
    02/02/2012

היי רותי,
    אני מציעה להתייעץ הן עם הפסיכיאטר והן עם רופאים אחרים המטפלים בך- רופא משפחה, קרדיולוג וכו'. מדובר במצב רפואי רגיש ורק רופא המכיר אותך יכול להעריך את הסיבות לסימפטומים ולתת לך טיפול מתאים. בהחלט ניתן להתייעץ עם הפסיכיאטר לגבי החלפת תרופה, אך קחי בחשבון שלכל התרופות מקבוצה זו יכולות להיות תופעות לוואי.
    בכל מקרה, ניתן לעבור טיפול התנהגותי קוגניטיבי עבור החרדה, משום שהוא עוזר גם לפתח עמידות כלפי חרדות בטווח הארוך. בעזרת הטיפול, שינויים פיזיים ישפיעו בעתיד על מצבך הנפשי בצורה קלה יותר. לתרופות פסיכיאטריות אכן יכולות להיות תופעות לוואי כעייפות ושינויים בתיאבון, אך לטיפול מהסוג שהצעתי לא.
    כמובן, שכשהגוף בריא יותר הוא גם רגוע יותר, ולכן בוודאי תועיל ירידה במשקל, תזונה מאוזנת, התמדה בהפסקת העישון ואף פעילות גופנית במידת האפשר.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו