מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לפסיכיאטריא'04/02/2012
שלום רב,
אני בת 23 ומזה כשנה אני סובלת מחרדות, סטרס נוראי בגוף.. ממש מן הרגשה של כוננות מתמדת. זה החל בתקופת הפסיכומטרי והחריף מאוד אחרי תאונת דרכים שעברתי. הקושי בהתמודדות שלי עם זה נובע מהסימפטומים הגופניים החריפים מאוד.. זה מתבטא בדופק לב מאוד( מאוד!!) מהיר וחזק.. לעיתים הדופק כל כך מהיר שהוא פשוט נעשה לא סדיר. לחץ מטורף בבטן, וכאב ראש מזעזע וצורך לברוח מאותו מקום שבו קרתה לי החרדה... בדר"כ שאני עוזבת את המקום יש שיפור בסימפטומים.
אני מרגישה שמכל דבר קטן ואידיוטי אני מתרגשת ממש ואז הלב מתחיל לפעום מהר וקשה לי לנשום... אני אפילו לא מסוגלת לשאול שאלה בכיתה(אני סטודנטית). אפילו עם מישהו סוגר את הדלת חזק בבית אני קצת נבהלת.
האם מה שאני מדברת עליו זו חרדה ?
אני בטיפול אצל פסיכותרפיסט כבר שמונה חודשים ואין הקלה משמעותית.... אני לא יודעת אם הוא בכלל מטפל בי כמו שצריך, ולכן אני אשמח לשמוע מעט על מה עושים ב- CBT כדי שאוכל לבחון האם הטיפול בי נכון.... איך למשל אתם מקלים על סימפטומים של חרדה ?
שאלה לאחת הפסיכיאטריות: לפני כשנתיים גילו אצלי תת פעילות קלה של בלוטת התריס ואינני מטופלת באלתרוקסין, אלא נמצאת במעקב.... ואילו בבדיקת דם שנעשה השבוע נמצא שה- TSH עלה מאוד וגעת עומד על 9 , כאשר T3 ו-T4 תקינים. קראתי שתת פעילות בלוטת התריס יכול לגרות לחרדות וכו'... האם זה הגיוני שהסימפטומים האלה של החרדה נובעים מתת הפעילות ולקיחה של אלתרוקסין תקל על הסימפטומים או תעלים אותם ?
ושאלה נוספת... אני שוקלת להתחיל כדורים נוגדי חרדה ממשפחת SSRI בהמלצת פסיכיאטרית.. האם זה נוגד את אופציית התחלת לקיחת האלתרוקסין, יש תגובה בין תרופיתית בינהם ?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה גם לשרון
א'04/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה גם לשרון - תגובה
שרון לויט04/02/2012שלום לך,
הסימפטומים שאת מתארת בהחלט יכולים לנבוע מחרדה ואף מהתקף פאניקה (חרדה גבוהה ונקודתית). כדי לאשר זאת סופית, עדיף להיפגש עם איש מקצוע מאחר שיש לי הסתייגות מאבחנה דרך האינטרנט.
בטיפול CBT, המטפל מלמד את המטופל לא לפחד מן הסימפטומים שלו, מאחר ש"הפחד מהפחד" (ובעצם מהסימפטומים הפיזיים) הוא שמעורר את התקפי הפאניקה/חרדה. המטפל מספק למטופל הסבר על כל סימפטום, ומלמד מדוע הסימפטום אינו מזיק באמת לבריאות (למשל- דפיקות לב אינן מצביעות על התקף לב). זהו, למעשה, תהליך שנקרא "פסיכו חינוך". בהמשך, לומד המטופל כיצד לא להימנע מהסיטואציות שמפחידות אותו, כדי להיחשף להתקפי החרדה ולחוות אותם במלואם. כאשר המטופל מבין שהסימפטומים אינם מזיקים, הוא מוכן יותר להיחשף לחרדה.
חשוב מאוד, שהמטופל יחווה את התקף החרדה במלואו ולא יברח מן הסיטואציה באמצע ההתקף, אחרת המצב יחמיר. התקף החרדה עובר מעצמו אחרי זמן קצר, מה שמספק למטופל תחושה של שליטה (שעד כה היתה חסרה לו) וסיפוק בעקבות כך. שני הדברים שחשוב מאוד לדעת לפני שנחשפים הם, שחרדה אינה מזיקה, ושחרדה עוברת.
את השאלה לגבי הטיפול התרופתי תצטרכי להפנות לד"ר אלונה גוברמן, פסיכיאטרית הפורום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה גם לשרון - תגובה - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן21/02/2012שלום. לשאלה האם ליטול ציפרלקס ואלטרוקסין ביחד -כן מותר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפסיכיאטריות
אלרגיה06/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפסיכיאטריות - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן21/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפסיכיאטרי - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן21/02/2012שלום. ניתן לטול ציפרלקס ואלטרוקסין ביחד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)