מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדהרוני13/02/2012
שלום אני בת 24 אני מרגישה בתקופה האחרונה המון פחדים שמלווים בכאבי בטן בחילות רעידות. כל דבר קטן יכול ישר לגרום לי לפחד. בעיקר מאנשים שלא יפגעו בי. ומחשבות על העתיד טורדניות.
אני הייתי בחורה מאוד אנרגטית ושמחה וחברותית. ועכשיו אני בעיקר רוצה להיות לבד להישמר מסכנה.
אני מודעת לעצמי ואני יודעת שזה בא בעקבות תקופה מאוד לחוצה ושנפגעתי המון.
אני מתביישת ללכת לפסיכיאטר ואני לא רוצה שזה יהרוס לי את העתיד שלי.
מה אני יכולה לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
שרון לויט13/02/2012היי רוני,
בחרדה ניתן לטפל גם ללא טיפול פסיכיאטרי. הטיפול המומלץ ביותר הוא התנהגותי קוגניטיבי. טיפול זה מלמד אותך כיצד להתמודד עם החרדות, ובמקביל לשנות מחשבות לא נכונות או לא אדפטיביות, שגורמות לחרדה. אופי הטיפול הוא כזה, שהמטופל מפתח עמידות מסוימת כלפי חרדה בעתיד. בניגוד אליו, תוצאות הטיפול הפסיכיאטרי עמידות רק כל עוד המטופל נוטל את התרופה (כשמדובר בתרופות שנוטלים לטווח ארוך). לעיתים קרובות מומלץ לשלב בין שני הטיפולים, אך אם עוברים רק אחד מהם, מומלץ הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה מבצעים טיפול כזה קוגניטיבי?
רוני13/02/2012חברה אמרה לי ללכת לרופא משפחה שייתן לי מרשם לתרופה שיכולה לעזור.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה מבצעים טיפול כזה קוגניטיבי? - תגובה
שרון לויט13/02/2012טיפול התנהגותי- קוגניטיבי ניתן על ידי מטפלים בפסיכותרפיה שעוסקים באופן ספציפי בטיפול הזה. ניתן לבקש המלצות מחברים או לחפש באינטרנט. אני יכולה גם להפנות אותך למטפל באיזור מגורייך, אם תשלחי לי מייל (נמצא בפרטי ההתקשרות שלי).
לגבי רופא משפחה, הוא יכול לרשום לך את אותן התרופות שפסיכיאטר ירשום. לדעתי, עדיף לבקש את הטיפול התרופתי מפסיכיאטר, מאחר שהוא מומחה בנושא בריאות הנפש ויודע להתאים את הטיפול הפסיכיאטרי למטופל בצורה הטובה ביותר. בנוסף, היזהרי משימוש בתרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים. התרופות האלה משמשות להרגעה נקודתית של חרדה והשפעתן נמשכת מספר שעות בלבד, ובנוסף הן גורמות לתלות בשימוש ממושך, והסבילות אליהן עולה (כלומר- לאחר תקופה קצרה יחסית צריך להעלות מינון כדי לקבל את אותו אפקט). עדיף לטפל בתרופות מקבוצת ה- SSRIs, שאין להן שום השפעה מיידית, אך משמשות לטיפול בטווח הארוך. כמו כן, הן אינן מלוות בתופעות שציינתי לגבי הבנזודיאזפינים. ניתן למצוא הרבה מידע לגבי הקבוצות הנ"ל של התרופות באינטרנט, וחשוב לדעת זאת, בייחוד אם מקבלים את הטיפול אצל רופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)