עזרו נא לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרו נא לי
    אייל
    15/02/2012

כאמור סובל מסכיזופרניה ולוקה ב ocd קשה במיוחד . מאוד סובל מאובססיות בראש . אין לי מנוחה ולא לרגע .
    אני החלטתי להרים ידיים כי אין לי שום דבר שיכול לעזור לי .. > או שמכיון שאני מיואש אני אומר זאת .
    כן לפעמים ישנה תחושה של הקלה אך ה לא בריאות איתנה אליה אני נכסף .
    נמאס לי בלהתמודד עם ההפרעות הנ"ל .. ולא יודע מה עליי לעשות בלשפר את המצב .
    כאמור .. נוטל תרופות ומטופל אצל רופא בקהילה ובנוסף שיחות עם מטפל .. אבל כאמור שכל זה אינן שווה לי כי איני מרגיש טוב עם עצמי .
    מנסה לעשות דברים כמו התעמלות וכ"ד אך מתיאש מהר מדאיי ובקיצור נמאס לי ממצבי הנפשי הארור הזב .
    כאילו .. מה עוד לא עשיתי בכדי שהחיים שלי ואני ארגיש יותר טוב ....
    נמאס לי כבר אין בי ולי כוחות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרו נא לי

הוספת תגובה

• עזרו נא לי - תגובה

שרון לויט
    16/02/2012

היי אייל,
    נשמע כי ההפרעות מהן אתה סובל גורמות לך סבל רב. אני יכולה רק להציע לך לא להתייאש- אמנם לא ניתן לרפא סכיזופרניה, אך אצל רוב הסובלים ניתן להשיג רמיסיה, לפחות חלקית, באמצעות האיזון התרופתי הנכון. אם אינך מאוזן, אולי יש לעשות שינויים בטיפול התרופתי- כמובן רק בהתייעצות עם הפסיכיאטר ובהוראתו. כך גם לגבי הסימפטומים של ה- OCD, שיכולים להיות מופחתים באופן משמעותי על ידי טיפול תרופתי נכון. לגבי הטיפול הפסיכולוגי, איני יודעת כמה זמן אתה מטופל, באיזו שיטה, מה יחסיך עם המטפל ועוד גורמים נוספים שיכולים להשפיע על האפקט הטיפולי. לפעמים צריך סבלנות כדי לראות שיפור משמעותי, ולפעמים צריך להחליף מטפל ו/או גישה טיפולית. בכלל, מומלץ לפני טיפול לקבל מידע על גישות שונות ולבחור מביניהן את המתאימה לך. גורמים נוספים שיכולים להשפיע על ההרגשה הטובה שלך הם העיסוקים שלך- תחביבים, עבודה, רמת פעילות וכדומה, וכמובן מערכות תמיכה- משפחה, חברים, ובאופן כללי- עד כמה חייך מלאים ובעלי משמעות.
    תרגיש טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרון..

אייל
    17/02/2012

שלום שרון !
    אכן מטופל בשיטה דינמית בשילוב של עוד שיטות .. אבל למה אני כ"כ סובל ?
    זה אמור להיות יותר טוב לא ?
    מתמיד בטיפול התרופתי ..
    מה שכן יש לי אישיות מדהימה וטבה אשר מחפש להגיע לשלימות אוליי זה תוקע אותי .. אך אני מאוד מודע לעצמי ויודע מי או מה טני וכ"ו ..
    מחפש הרבה להרגיש יותר טוב כפי שכתבתי יש לי אישיות טובה עם המון תכונות טובות ..והתיסכול הוא שאיני רואה את עצמי באור ..ונקודות טובות .. זה מתפספס לי איפו שהוא בדרך ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרון.. - תגובה

שרון לויט
    17/02/2012

היי אייל,
    טיפול דינמי הוא אכן טיפול ארוך טווח, שנמשך שנים, וצריך להתאזר בסבלנות כדי לראות את השפעתו. יש לקחת זאת בחשבון כאשר בוחרים בטיפול כזה. הדגש הגדול ביותר שלו הוא על הקשר עם המטפל, מתוך הנחה שקשר טוב יעזור למטופל לבנות "עצמי" יציב יותר. זאת מאחר, שהמטופל חש שמבינים, מעריכים ומקבלים אותו- ולרבים הדבר חסר במהלך חייהם. (יש לציין שמרכיב הקשר קיים בכל סוג טיפול באשר הוא) בנוסף, קיים דגש גדול מאוד על הבנת דברים שקרו לך בעבר, מתוך הנחה שהתובנה עצמה תביא לשינוי.
    לי נשמע, שיש לך מחשבות שליליות שמונעות ממך להתקדם- ייתכן שהמחשבות הן על עצמך, ייתכן שעל החיים והעולם, וייתכן שזהו שילוב של שניהם. מאוד מומלץ לעבוד בטכניקות טיפול קוגניטיביות כדי לתקוף את הבעיה הזו. הטכניקות האלה מתמקדות בהגמשת המחשבות השליליות (למשל, במקום "הכל רע"- "חלק מהדברים רעים וחלק טובים"), מציאת ראיות לכך שהמצב הרע אינו קיצוני כמו שהוא נראה, ומציאת מחשבות חיוביות או אדפטיביות יותר. יש אנשים שמגיבים לטיפול כזה מהר מאוד, ויש כאלה שלוקח להם קצת יותר זמן כדי להפנים את השינוי. בכל אופן, זה כיוון שהייתי ממליצה לך לשקול.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איש בודד ללא חבר רע ידיד נפש משפחה

רוני
    18/02/2012

איש בודד ללא חבר רע ידיד נפש משפחה ,,(אשמח לפרט)משתוקק לנפש תאומה שחשה וחייה כך ,,רגיש נעים הליכות חסר כול ,,,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו