מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה לחברהנורית20/02/2012
שלום רב,
אני כותבת במטרה להתייעץ עבור חברה טובה
חברתי התגרשה לפני שנתיים וחצי בערך, אחרי מערכת יחסים של 9 שנים שכללו נישואים של כמעט שנתיים.
לדבריה יום אחד הודיע לה בעלה כי אינו רוצה להיות ביחד יותר ותהליך הגירושים היה מהיר מאוד ואף מפתיע עבורה. בתור מתבוננת מהצד נראה היה שיש בעיות רבות במערכת היחסים וכי הכתובת הייתה על הקיר.
מאז שהתגרשה לא יצאה עם אף גבר אחר ואף חוותה קשיים רבים בעקבות הפרידה.
פעמים רבות איחלה לו דברים רעים ונראה היה שהיא אינה מצליחה להשתחרר ולהמשיך הלאה לחיים חדשים. לאחרונה אף גילתה כי בעלה לשעבר חי עם אשה אחרת דבר שגרם להרעה במצבה.
היא מטופלת אצל פסיכולוגית מאז הפרידה אך לא נראה כי חל איזשהו שינוי ואף לאחרונה חלה החמרה במצבה. על אף שהיא אומרת כי רק היום היא מתחילה להפתח אליה ולשתף אותה.
לאחרונה היא אומרת משפטים כגון " אני לא רואה אור בקצה המנהרה" " חיי יהיו קצרים יותר ממה שנדמה" משפטים שמיותר לציין שמעוררים את דאגתי.
אני ואף חברותיה האחרות מרגישות כי אין לנו את הכלים לעזור לה.
למעשה אני כותבת במטרה לקבל המלצות על גישות טיפול שונות על מנת שאוכל לברר ולנסות לשכנע ללכת לאחת מהן.
אשמח לעזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לחברה - תגובה
שרון לויט20/02/2012היי נורית,
אני שמועת שלחברתך יש מחשבות שמקשות עליה להתקדם, ויוצרות אצלה קשיים רגשיים. אופי המחשבות האלה הוא שלילי והן בעלות דפוס נוקשה של "הכל או לא כלום"- כלומר, היא מביעה חוסר תקווה וחוסר סיכוי לשינוי. במחשבות האלה יש גם משום ניבוי שלילי של העתיד. ייתכן מאוד, שחברתך יכולה להיעזר בטיפול קוגניטיבי, ואף בשילוב עם טכניקות התנהגותיות (כלומר CBT). הטכניקות הקוגניטיביות יסייעו לה להגמיש את דפוסי החשבה השליליים הנוקשים, ואף לפתח חשיבה חיובית יותר. הטכניקות ההתנהגותיות יסייעו לה למצוא עיסוקים נוספים, שיוסיפו משמעות לחייה, בנוסף לעבודה על העלאת מצב הרוח והבריאות הפיזית (שכמובן משפיעה מאוד על הבריאות הנפשית).
עוד אוסיף, שהטיפול הנו קצר מועד (מספר חודשים בדרך כלל), והשינוי אמור להתחיל תוך זמן קצר. בדרך כלל בין הפגישה החמישית לתשיעית אמור להתחולל שינוי כלשהו, גם אם קטן. אם השינוי לא קורה- המטפל והמטופל בודקים ביחד מה צריך לעשות בנידון.
לכן, אני ממליצה לך לחפש מידע נוסף לגבי הגישה האינטגרטיבית הזו, ולהציגה בפני חברתך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)