מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון?אני26/02/2012
אין לי כח להתמודד עם המציאות
אני בהרבה דברים שדורשים ממני אחריות ותשומת לב ופשוט לא בא לי לעשות כלום
אני 3 שבועות בבית חופשת סמסטר ובשבוע הבא כבר צריכים להתארגן לחזרה לשגרה
ובשבועייפ האחרונים אני ישנה מאוחר ולא נרדמת ואז אין לי כח לכלום
אני עושה הרבה פחות ספורט מבריזה מהמחויבויות שלי בקושי רואה חברים
אני יוצאת או נפגשת עם בחור שגורם לי להרגיש נחמד אבל אין לי באמת כח אליו למרות שהוא טוב
כי אני מאוהבת באחר אבל שכלום לא קורה איתו עד לפחות עוד חצי שנה בערך ואני מפחדת לפתח סוג של תלות בבחור החדש ,או להכניס אותו יותר מדי לחיים שלי
חזרתי לקרוא וזה מעולה עבורי ,אבל הרגשה שבא לי פשוט להתעסק בכל דבר אחר שהוא לא לימודים... אין לי כח ללימודים וכך יוצא שאני בכלל לא נוגעת בלימודים והמצב מדרדר פשוט רק בא לי בריחות לסרטים...או סתם מעבירה את הזמן
אין לי כח לקחת שליטה על החיים שלי בזמן האחרון...פשוט ככה
ואין לי כח אחרי 4 ימים שממש הזנחתי הכל כולל הכל,והיו לי תירוצים מוצדקים מאוד, שמחר שבוע חדש,וכמו שאמרתי שבוע אח"כ כבר צריכים לקום בבוקר למחוייבויות ופשוט לא מוצאת כוחות לכלום... אפילו לא בא לי ללכת לישון כדי לא לקום ולהתבטל ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון? - תגובה
שרון לויט26/02/2012שלום לך,
הבנתי מהודעתך שאת שואלת האם את בדיכאון. לא ניתן לאבחן בצורה כזו דרך האינטרנט, אך קיימים שאלונים למילוי עצמי שנותנים כיוון לאדם החושד שמא הוא בדיכאון. ניתן למצוא אותם במנועי החיפוש- חפשי, למשל, את שאלון הדיכאון של בק.
קיימת גם האפשרות שתקופת חופשת הסמסטר, המלווה בחוסר מעש, משפיעה עלייך כמעין "מעגל שלילי": חוסר העשייה מוביל לירידה במוטיבציה ובחשק לעשות דברים, וכתוצאה מכך- יוצא שאת אינך פעילה, מה שמגביר עוד יותר את התחושות האלה, וחוזר חלילה. גם בעניין השינה- כשאדם אינו פעיל במהלך היום, הוא יתקשה יותר להירדם בלילה. הדבר עשוי להוביל ליקיצה בשעות מאוחרות (שמלווה כמובן בפחות עשייה במהלך היום), ואחר כך לקשיי הירדמות בלילה הבא. גם לירידה בפעילות הגופנית יכול להיות קשר משמעותי לתחושותייך.
אני מציעה, שכמו בטיפול התנהגותי בדיכאון, תנסי "להפעיל" את עצמך- גם אם אין לך חשק לעשות זאת. זוהי הדרך היחידה לצאת מן המעגל השלילי שאת נמצאת בו, ו"להציל" את מה שנשאר מחופשת הסמסטר. רוב הסיכויים הם, שכאשר תחזרי ללימודים, תחזרי לשגרה הרגילה שלך. אם את רואה שחולפים כמה שבועות ואינך מתאוששת, פני לרופא משפחה לבדיקות כלליות. אם הן ייצאו תקינות, תוכלי להיעזר בטיפול פסיכולוגי כדי "לחזור לעצמך".
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)