מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי חרדה וחוסר שקטעירית08/02/2008
שלום רב, אני מטופלת מזה שנה וחצי בציפרלקס בשל התקפי חרדה קשים. הטיפול בציפרלקס מאוד עזר אך לאחרונה, בעקבות משבר אישא שעברתי, אני חשה ששוב נחלשתי רגשית ולפני חודש שוב חטפתי התקף חרדה בזמן נהיגה ומאז אני נמנעת מנהיגה באותה הדרך. אני יודעת שהימנעות אינה הפתרון ואף מחריפה מצב זה, אך כל הבטחון העצמי שהיה לי ירד ואני חוששת מאוד לחוות זאת שוב. מזה חודש אני במצב של אי שקט תמידי, עצבנות, דכאון, חוסר אנרגיות, חוסר תקשורת עם חבריי, משפחתי ומכריי. בד"כ אני מצליחה לגייס את כוחותיי והתעלות ולהמשיך הלאה. אך במהלך השנה שחלפה חוויתי שני אסונות טרגים במשפחתי ולפני חודש פרידה קשה מבן זוג ומאז אני רק הולכת ונחלשת. בכוונתי לפנות לעזרה מקצועית, אך מנסיון העבר אינני סומכת על כך יותר מדי (יותר מדי "תהליכים" במשך יותר מדי זמן). צריכה עזרה. לא יודעת ממי לבקש. אשמח לדעתכם המקצועית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה
ד''ר אירנה נתנאל09/02/2008עירית שלום,
צר לי שעברת מספר אירועים קשים שללא ספק השפיעו על מצבך הנפשי. הייתי מציעה לך קודם כל לבדוק את הטיפול התרופתי שלך. ייתכן ועליך לעלות במינון של ציפרלקס, אולי כדאי להוסיף תרופות הרגעה, וכו'. שנית, כדאי לפנות לטיפול קוגניטיבי - התנהגותי שהוא קצר ותכליתי (לא יותר מידי זמן ולא יותר מידי תהליכים). כמו שאומרים קצר ולעניין יעזור לך להתמודד עם התקופה הקשה, לעבד חוויות שקשורות לאירועים הלא נעימים שעברת וכמובן תרכשי כלים להתמודדות עם החרדות. כדאי לעשות זאת ללא דיחוי, לפני שהמצב יסתבך ותפקודך האישי והחברתי יפגע.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירנה
עירית12/02/2008תודה על תגובתך. קבעתי תור אצל פסיכיאטר ממיין דרך קופ"ח, מקווה שאצליח לקבל את העזרה ובהקדם. לילה טוב, עירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי חרדה
ד''ר אירנה נתנאל14/02/2008שיהיה לך הרבה הצלחה ותרגישי טוב!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)