התקפי חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי חרדה
    אורנה
    29/02/2012

חוויותי התקפי חרדה במשך חודשיים והצלחתי לצאת מזה לגמריי. (ללא טיפול תרופתי)
    יש לי חברה שגם עברה את זה ואמרה לי שאפילו אם זה חולף, אז מחייב שזה יחזור במהלך החיים, אחרי משבר מסויים. (כי כולם עוברים משברים אחרי הכל...)
    האם מחייב שההתקפים יחזרו בעוד כמה שנים נניח? או שזה אידווידואלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    29/02/2012

שלום לך,

התקפי חרדה יכולים להופיע כתגובה טבעית למצבי לחץ, מתח, משבר. הם מופיעים כאשר המוח מקבל מסר של סכנה פנימית או חיצונית. זאת תגובה השרדותית ונועדה להכין את הגוף למצב של הישרדות: ברחה או מלחמה. כל פעם שעובר מסר של סכנה הגוף מגיב בהתקף חרדה. כל אדם חווה במהלך חייו התקפי חרדה. אין צורך לפחד מהם. התקף חרדה יכול להיות מפחיד, לא נעים אך כלל לא מסוכן. חשוב לציין כי חשש מהתקף עתידי עלול לגרום להתקף חרדה. לכן, לא צריך לחשוש מראש. ניתן ללמוד כלים להתמודדות יעילה עם התקפי חרדה. כלים אחה לומדים בפסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית. ניתן לשלב גם ביופידבק.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה - תגובה

שרון לויט
    29/02/2012

היי אורנה,
    התקף חרדה יכול להיות חד פעמי, ויכול לחזור שוב. הגורם המשפיע ביותר על חזרתו של התקף חרדה ההיא התגובה אליו. אם האדם חושב מחשבות שליליות לא פרופורציונליות לגבי ההתקף,למשל: "רק שלא יחזור שוב", "אני לא יכול להתמודד עם זה", "זה אומר שיש לי בעיה רצינית", "זה מזיק לגוף", וכדומה- יש סיכוי רב שיהיו התקפי חרדה נוספים ושתתפתח הפרעת פאניקה (התקפי חרדה חוזרים). אנשים המפתחים הפרעה זו, בדרך כלל חווים את ההתקפים הראשונים כטראומתיים, וכמצב שיש להימנע ממנו בכל מחיר. מאידך, אם האדם מבין ש"הכל בראש", כלומר התקף חרדה הוא דבר שאנחנו גורמים להופעתו, ושמדובר בסך הכל בסימפטומים פיזיים לא נעימים של חרדה- המחשבות הרציונליות הללו מחסנות מפני התקפים נוספים. חשוב לזכור, שלא קורה שום דבר רע לגוף, למרות שהסימפטומים יכולים להיות מאוד לא נעימים. יש להאמין שזהו מצב שאפשר לשאת אותו, ולזכור שכל חרדה עוברת בסופו של דבר. אם לא תחששי מחזרתו של התקף נוסף- הדבר מגדיל את הסיכויים שהבעיה לא תתעורר שוב.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה?

דידי
    01/03/2012

קרה לי מספר פעמיים בתקופה האחרונה שנרדמתי והתעוררתי פתאום והרגשתי כאילו הגוף שלי משותק ואינני יכולה לזוז או להוציא קול, כל זה לווה בפעימות לב מאוצות ופחד נוראי כי פחדתי שאני מקבלת איזשהו שיתוק ושאני אמות מזה..למדתי שכשזה קורה אני צריכה להפות את הגוף ולא להלחם וזה ולחזור לשינה ואז אני קמה בסדר.
    אבל היום בעבודה חוויתי פתאום התקף נוראי של פעימות לב מואצות וניתוק מהמציאות, לא יכלתי לעמוד על הרגליים והייתי בטוחה שאני משתגעת שמשהו נוראי קורה לי וזה עבר אחרי איזה חצי שעה שבה ישבתי על הרצפה בשירותים וניסיתי לחזור למציאות..אם זה רלוונטי אני בת 24

מעולם לא קרה לי דבר כזה וחברה אמרה לי שזה יכול להיות התקף חרדה.. האם אלו התסמינים? ואם כן לאיזה רופא עליי לפנות ומה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה? - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    02/03/2012

שלום לך,

לפי מה שאת מתארת זה בהחלט יכול להיות התקף חרדה. הפתרון הוא לא להילחץ, להרגיע את עצמך, להרפות שרירים, לווסת נשימה. בדומה להתמודדות שלך בלילה גם ביום מומלץ לא להלחם. כלים כאלה ונוספים להתמודדות יעילה ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי בשילוב עם ביופידבק. טיפול זה הינו קצר, ממוקד ומאוד יעיל. הוא מאפשר ללמוד מיומנויות של שליטה בהתקפי חרדה ולמנוע התקפים עתידיים.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה, 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו