קשר בין דיכאונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר בין דיכאונות
    בהריון
    09/03/2012

שלום, אני במהלך ההריון ובמהלך גיל הנעורים חליתי בדיכאון וטופלתי על ידי ציפרלקס, הייתי רוצה לדעת האם עובדה זו משנה את הסיכויים שלי ללקות בדיכאון אחרי הלידה, והאם יש קשר בין מה שקרה בעבר ובין מה שיכול לקרות בעתיד
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין דיכאונות

הוספת תגובה

• קשר בין דיכאונות - תגובה

שרון לויט
    09/03/2012

שלום לך,
    מי שסבלה מדיכאון בעבר בהחלט נמצאת בסיכון גבוה יותר ללקות בדיכאון אחרי הלידה. עם זאת, כאשר מודעים לסיכון, אפשר לנקוט בפעולות מניעתיות שיפחיתו אותו. רצוי להיות בקשר צמוד עם רופא המשפחה ולעקוב אחר שינויים, וניתן להיעזר בטיפול פסיכולוגי למניעה. בטיפול ניתן לדבר על המשמעות של תינוק חדש לגבייך, ולהכין את עצמך נפשית לשינויי החיים שיבואו בעקבותיו. כמו כן, מקובל להיעזר בטיפול תרופתי מניעתי בתרופות נוגדות דיכאון (כדי לברר אילו מהן בטוחות לשימוש בהריון/ הנקה יש לפנות למכון הטרטולוגי). חשוב גם להקיף עצמך במערכות התמיכה שיש לך ולהיעזר בהן כמה שיותר (משפחה, חברים), כדי לחוש בטוחה ומוגנת.
    בהצלחה ושיהיה בשעה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו