מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשימה - האם זה חרדה?עידו10/02/2008
שלום רב.
אני בן 25 ,נמצא בחרדות כמה שנים.כרגע בטיפול בקבוצה התחלתי 2 פגישות בנתיים היו.
נמצא במצב לחץ דאגה לבריאות פיזית שלי במצחים,לחצים,דאגות ליתר דיוק כל הזמן בוחן את עצמי
האם אני בריא האם אני בסדר או לא? האם יש לי מחלה?
וזה ב5 חודשים האחרונים באופן יום יומי כי היו דברים שגרמו לכך.מחלה ויראלית ואחר כך דלקת בגרון ומשם לחיידק בקיבה ושוב דלקת בגרון.כיום אני סובל כחודשיים מעיין קושי נשימה לא כמו חולי אסתמה חס וחלילה אלא קושי כאילו הנשימה עומדת להסתיים האוויר מתרוקן.הפה נסגר.
שלא נכנס אוויר ולא יוצא .שהנשימה כבדה ואיטית.
הייתי אצל הרופא משפחה שלא בדק אפילו אמר לי אתה בסדר
רופא משפחה מחליף שגם לו התלוננתי אמר לי לנשום ואמר לי שהראיות שלי נקיים.
ועדיין אני לא יודע אם זה פסיכולוגי או שיש משהו כי זה מורגש לי למשך כל היום.
בתודה
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אירנה נתנאל10/02/2008אורן שלום,
אתה מתאר סימפטום של חרדה. דאגה רבה לבריאות שלך "מתודלקת" על ידי תחושות גופניות (במיוחד בחודשים אחרונים כשעברת מספר מחלות ויראלות) ואתה נמצא במעגל הקסמים של החרדה שהולך ומתגבר ותוקף אותך במשך כל היום.
עשית טוב שהתחלת טיפול קבוצתי.
מאחלת לך הצלחה!
אשמח לענות על שאלות נוספות ותודה על פנייתך לפורום!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיראנה
עידו10/02/2008שלום תודה רבה רבה לך על התגובה.
האם זה יכול להיות פסיכלוגי כי אני כבר משתגע וכבר אומר לעצמי לך לרופא ראות.
ותראה אם הנשימה שלך נכונה או לא.
אבל אז אני אומר לעצמי תראה אתה נושם זה לא שאתה לא נושם אין לך קוצר נשימה של חולי אסתמה.והלילות אתה יושן יחסית בסדר .ואם אתמול עשיתי סליחה על המילה סקס.
אז לא יכול להיות שיש לך בעיה בנשימה אם אתה מרגיש כי אם כבר היית מרגיש את זה מאד מאד
האם זה מוכר הבעיה הזו של הנשימה הסיפטום הזה של כבדות איטיות בנשימות ותחושה שאין אוויר שלא נכנס או יוצא והפה נסגר לך אוטומטית?
בתודה רבה רבה אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר אירנה נתנאל10/02/2008שרון שלום,
כמובן שהבעיה היא נפשית ולא רפאוית. אתה אדם בריא ואין לך שום בעיה גופנית. אתה מתעסק יותר מידי בנשימה והתמקדות בה גורמת לך ללחץ, הלחץ מעורר תגובה גופנית שבה לידי ביטוי בנשימה. כדי לצאת ממעגל קסמים זה צריך טיפול התנהגודי - קוגניטיבי שעובד על שינוי מחשבות והתמהגויות שמוסיפות דלק לחרדה.
בהלצחה!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה (-:
עידו10/02/2008תודה אירנה ואני באמת נלחץ כי אני בודק את הפה ופותח אותו כדי שאוויר יכנס.
נורא מציק לי שלא מביאים לי פסיכולוג לטיפול הדברים הולכים נורא לאט
והקבוצה היא פעם בשבוע וזה לא טיפול פולשני.
האם בנתיים מה אני יכול לעשות בשביל לצאת מן המעגל הזה האם יציאה הליכה ברגל עוזרת?
התעסקות בדברים אחרים למרות שאין לי ממש חשק לעשות דברים כמו לנקות את הגינה וכ"ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר אירנה נתנאל11/02/2008שרון שלום,
קודם כל כדאי שתפסיק לבדוק את הפה. שנית, הלחץ שלך היו תוצאה של מחשבות שעוברות בראש בקשר לנשימה, לפה, לגופ, לריאות ולבריאות בכלל. נסה לחשוב בהגיות (עשית בדיקות, אתה אדם בריא וכו...). בהמשך, לאחר שתבין שלמחשבות שלך שקשורות לקשיי נשימה אין בסיס והן לא הגיוניות - תפסיק לענות להן, תפסיק לדבר על הנושא, תפסיק לחפש הרגעות משום שאין שום סיבה להתעסק עם מחשבות לא הגיוניות. בהדרגה העיסוק הזה סביב הנשימות יעזוב אותך.
כמובן שכדאי לעסוק בדברים אחרים למרות שאין כל כך חשק.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)