חרדה - האמנם?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה - האמנם?
    אורח
    16/03/2012

שלום רב,

היום הבנתי סופית שאני חולה בחרדה
    האמנם?
    אז אני בודקת איתכן כמה דברים
    יש לי מחשבה אחת עיקרית שמטרידה אותי מגיל מאד מאד קטן
    למעשה: חרדה בריאותית
    ממחלה אחת בלבד קשה
    כל מעשה שלי מלווה בפחד שאם אעשה ככה או ככה, אהיה חולה במחלה (חס ושלום)
    משהו כזה
    זה משהו שבא והלך בגלים לאורך השנים
    וקיבל משקל כבד בשנה האחרונה
    יותר מתמיד
    אני מאד מאד חכמה
    מצטיינת באוניברסיטה
    אני מדברת עם עצמי המון
    וזה עובר אפילו לשנה
    ועכשיו זה חזר והדיבור כבר לא עוזר
    מה גם שאני עייפה
    מאד

אשמח לכמה דברים מכן:
    1. האם זה יכול להרוס את הבריאות? המחשבות עצמן?אני אוכלת בריא ומקפידה על מה שאני כן יכולה. האם מחשבה הורסת בריאות?
    2. במידה והמחשבה מלווה בהתקפי חרדה (דפיקות לב מואצות ולאחרונה גם מען תחושה של איבוד שיווי משקל לפעמים) , האם זה הורס בריאות?
    3. עד היום סרבתי להודות בזה והיום אני מודה שזה המצב ושאני לא מצליחה על ידי שיחה עם עצמי לטפל בזה עוד
    מצד שני, אני לא מאמינה בכדורים
    אשמח לעצה :)
    4. אני שמה לב שאם אני עושה מה שאני אוהבת, אז המחשבות עוברות. ואם אני עושה מה שאני לא אוהבת, הן תוקפות..... מה דעתכן?
    כך שגם עשייה לא מעבירה את המחשבות.....

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה - האמנם?

הוספת תגובה

• חרדה - האמנם? - תגובה

שרון לויט
    16/03/2012

היי ליאור,
    קודם כל, חשוב לי לציין שחרדה אינה מחלה, ולכן אין כזה דבר "חולה בחרדה". את סובלת מחרדה כמו אנשים רבים. חרדה (או פחד) היא תופעה נורמלית, שבאה להזהיר אותנו ממצבים של סכנה אמיתית. כאשר הסכנה אינה קרובה, ואנשים בכל זאת חווים חרדה לעיתים קרובות, ניתן לומר שהחרדה מוגזמת ואולי אף לאבחן הפרעת חרדה.
    לשאלותייך:
    על השאלה הראשונה והשנייה ניתן לענות באופן חד משמעי שלא. בקשר לעזרה לעצמך, טוב תעשי אם תפני לטיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT). הטיפול יכול ללמד אותך טכניקות להתמודדות עם החרדה, כך שאחרי מספר מועט יחסית של פגישות תרגישי מחוזקת. לגבי השאלה האחרונה, הסחת דעת על ידי פעילויות אהובות יכולה לעזור באופן זמני. אולם, כמו שאמרת, זה לא פותר את הבעיה. בגישה הטיפולית שציינתי (שהיא גם היעילה ביותר לטיפול בבעיות מסוג זה), עובדים על קבלת המחשבות במקום לנסות להימנע מהן. הרציונל הוא, שככל שתנסי להימנע, כך המחשבות יתקיפו בעוצמה יותר חזקה. מאידך, ככל שתנסי לקבל את המחשבות בלי להילחץ או לברוח מהן, כך קיים סיכוי גדול יותר שהן יחלפו מעצמן בשלב מסוים (אחרי הרבה תרגול של עניין הקבלה).
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו