מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה...---04/04/2012
ב"ה
שלום,
אני נערה בת 18 ואני פשוט מרגישה נורא ואיום.
אני פשוט מדוכאת ברמות,ישנה המון,לא יוצאת,מדוכאת מהחיים.
אח שלי שרואה אותי במצב הזה רק מציק לי יותר ויותר,מקלל אותי ושומר על זה שאני אהיה עצובה. פשוט שונא אותי ברמות שאי אפשר לתאר. שאלתי אותו למה הוא מתנהג אליי ככה והוא אמר שככה בא לו. אין סיבה. ההורים שלי לא ממש עושים משהו בנידון.
באופן כללי המצב מזעזע,אני הולכת ברחוב ומרגישה שכולם נועצים בי מבטים. זה מביך אותי ברמות,עד כדי כך שאני לא יודעת על מה להסתכל. אני מרגישה שהם יתקפו אותי. אני שונאת כל רגע כזה. זה גם מה שבזמן האחרון גורם לי לא לצאת מהבית.
גם עם חברות אין לי כוח כי אני לא מרגישה מוגנת שאני איתן. אני פשוט מרגישה לא מוגנת. וגם פשוט כי אין לי כוח אליהן.
אני פשוט שונאת את החיים שלי והרבה פעמים ביום,בזמן שאני ערה אני חושבת פשוט להתאבד,כי אני מרגישה שאף אחד לא מבין אותי. חוץ מזה שבזמן האחרון אני מאוד שקטה וניסיון של ההורים שלי להבין מה קורה לי יצא מאוד מגעיל כי הם מטיפים לי שאני לא עושה כלום לשיפור המצב שלי. אז אני לא ממש משתפת אותם,אפילו שלפעמים אני מרגישה חנוקה עד כדי כך שבא לי באמת לסיים עם זה כבר...
יש לציין שהלכתי לפסיכולוג וגם לקחתי תרופות. זה לא עזר. ולהורים שלי אין אפשרות כלכלית.
אין לי מושג מה עוד לעשות. אני מפחדת שבאמת אני אהרוג את עצמי בסוף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה... - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל05/04/2012היי,
את מנסה לבדך להתמודד עם מצבך הנפשי וגם עם אחיך שמציק לך, ללא עזרה ותמיכה של הוריך ולפי מה שאת מתארת גם עזרה מקצועית לא הועילה לך. את מרגישה חסרת אונים, ייאוש ומאויימת על ידי אנשים שבחוץ. הדרך שלך להקל על עצמך היא להסתגר בבית ולא לצאת החוצה. אני מאוד ממליצה לך לנסות שוב עזרה מקצועית ולפנות לרופא פסיכיאטר. ניתן לעשות זאת דרך קופת חולים או לפנות למרכז לבריאות הנפש השייך לאזור מגורים. בנוסף, שיחות, תמיכה והכוונה של מטפל / ת פסיכולוג / ית יכולה מאוד לעזור. במהלך השיחות תלמדי כיצד לחזק את יכולות ההתמודדות שלך מול אחיך ובמצבים השונים של החיים.
חזקי ואמצי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)