מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עזרהר05/04/2012
אני חיילת, נמצאת קרוב לחצי שנה בצבא. התחלתי בצורה ממש טובה, בקורס שעברתי נהניתי מכל רגע, היו לי מלא חברות והרגשתי שאני מצליחה ואז הגעתי לשירות הסדיר. אני לא יודעת מה קרה בדרך אבל כל המוטיבציה שלי התרסקה. אין לי כוח לכלום, אני עצבנית ועצובה ובוכה כמעט כל יום. אני מיואשת מעצמי, לא בא לי לקום מהמיטה בבוקר, כל הזמן בא לי רק לישון וממש לא הייתי בנאדם שישן הרבה. אני לא נהנית מדברים שנהניתי מהם מאוד כמו מוזיקה, פשוט לא כיף לי! לא טוב לי! לא טוב לי בצבא, אני מרגישה טיפשה ולא יוצלחת, אני לא מרוכזת בצורה מפחידה ושוכחת מלא מלא דברים והייתי בנאדם ממש מסודר ומרוכז. אני מתחילה לחשוב על דברים איומים ואני לא מצליחה למחוק אותם מהראש שלי. אני בת יחידה וההורים שלי ממש חיים בשבילי ואסור לי להיות בדיכאון או לחשוב על דברים נוראיים כמו מוות, אסור לי! הם לא רוצים שאני אלך לפסיכולוג וכל הזמן אומרים לי שאני לא משוגעת, אני גם פוחדת שזה ישפיע על העתיד הצבאי שלי. אני מרגישה כאילו הפכו לי את המחשבות בראש, אני לא יכולה לחשוב על דברים בצורה שמחה, אני כל הזמן חושבת שלילי. חשוב לי לציין גם שאני אוכלת בצורה מטורפת ולמרות זאת יורדת במשקל, לא מרוכזת כמעט בכלל, שוכחת הרבה. יש לי כאבי ראש לפעמים ואני כמעט תמיד עייפה. זה נמשך כבר חודש בערך אבל עכשיו זה החמיר. אני לא יכולה עם זה שאנשים לא אוהבים אותי וחושבים עליי דברים ראים כמו שאני טיפשה, מגעילה, עצלנית... לא יכולה לסבול את זה! בבקשה תעזרו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה - תגובה
שרון לויט05/04/2012שלום לך,
כדאי לעבור קודם כל בדיקות רפואיות, כדי לבדוק אפשרת של סיבה רפואית למצב שלך. סימפטומים כאלה יכולים לנבוע לעיתים מבעיות פיזיות, וכאשר הן נפתרות, גם המצב הנפשי משתפר.
במידה שתוצאות הבדיקות יהיו תקינות, אני ממליצה בחום לפנות לעזרה של איש מקצוע. מי שפונה לעזרה של פסיכולוג או מטפל מקצועי אחר אינו "משוגע". אנשים רבים הסובלים מקשיים בחיי היום יום פונים לעזרה מקצועית, וזה לא אומר שום דבר רע עליהם. נשמע שההורים שלך מאוד סטיגמטיים לגבי קבלת העזרה הזו, ואני מקווה שתפעלי בצורה נכונה והגיונית עבורך, שאינה מושפעת מסטיגמות.
בנוסף, אם את פונה למטפל באופן פרטי ולא במסגרת הצבא, אין סיבה שגורם כלשהו בצבא יידע על כך. יתרה מזאת, אם לא תפני לעזרה וקשיי התפקוד שלך ימשיכו, דווקא אז יש סיכוי שיהיו לך בעיות גם בצבא.
בהצלחה חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
ר05/04/2012חג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)