אמא שלי לא יכולה לקחת תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא שלי לא יכולה לקחת תרופות
    גליה
    10/04/2012

אמא שלי בת 73 וסובלת מחרדות כבר הרבה זמן ועכשיו עוד יותר בגלל אובדן הבן. היא אף פעם לא יכלה לקחת אף תרופה, ממש אלרגית לתרופות. גם פסיכולוג לא בא בחשבון מבחינתה למרות כל נסיונות השכנוע שלי. עכשיו הציע לה רופא נשים לקחת שמן נר הלילה. רופא המשפחה אומר שהוא לא מכיר אותו והוא גם לא חושב שכדורים או שמנים טבעיים (שהן לא תרופה) יכולות בכלל לעזור ? שאלתי היא האם שמן נר הלילה כן יוכל לעזור ? ואם לא, מה כן אפשר להציע לה ? היא חסרת אונים ומאוד קשה לה :-(.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אמא שלי לא יכולה לקחת תרופות - תגובה

שרון לויט
    10/04/2012

היי גליה,
    צר לי לשמוע על מצבה של אמך ועל אבדן הבן. שמן נר הלילה נועד לסייע, בין השאר, באיזון הורמונלי, ובדרך כלל נועד לנשים בגיל הפוריות או בגיל המעבר. אם הבעיה של אמך קשורה בחוסר איזון הורמונלי, ייתכן ששמן נר הלילה יעזור. במקור, התוסף לא מיועד לטיפול בחרדות. אולם, בהחלט ניתן לפנות לטיפול הומיאופתי או נטורופתי אם אמך מוכנה לנסות.
    בנוסף, כדאי מאוד שלאמך יהיו אנשים בסביבתה שהיא יכולה לדבר איתם, לשתף בתחושותיה ולהיעזר בהם. התמיכה שאת נותנת לה בוודאי עוזרת. מעבר לכך, אם אינה מעוניינת בטיפול פסיכולוגי, ניתן אולי ללוות אותה למועדוני פנסיונרים, הרצאות, פעילויות חברתיות וכו'. כמובן רק כשתרגיש מוכנה לכך- ייתכן שהיא עוברת עכשיו תקופת אבל ועדיין לא מרגישה מוכנה, וזה בסדר. אם היא ניצולת שואה, ניתן להיעזר בעמותת "עמך", שמספקת הן שירותי ייעוץ לניצולים ובני משפחותיהם, והן שירותי חונכות. אפשר למצוא בעזרתם חונך שיארח לה לחברה. בנוסף, ניתן לחשוב כיצד לפתח את תחומי העניין שלה ולהוסיף תוכן לחייה.
    בהצלחה וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו