מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני במצוקה, נא תשובתכם. ת ו דאיילת16/04/2012
שלום רב!
לאחר שגופי הגיב באופן קשה לציפרלקס(התקפי פאניקה) עברתי לסרוקסאט.
עשרה ימים לקחתי רבע כדור
שבעה ימים חצי כדור
ותשעה ימים כדור שלם 20 מ"ג (נכון להיום)
(לפי הוראות פסיכיאטר)במקביל לוקחת לפי הצורך עד 2 ואבן ליום בחצאים !!!
נכון לעכשיו לא חשה שיפור בחרדות (ישנה יותר טוב יש לציין , זה השיפור היחיד)
ההפך: יש התגברות של חרדות ללא סיבה וגם בכי ודכאון יותר ממה שהיו קודם.
האם זה טבעי טווח הזמנים הזה לתופעות הלוואי (התגברות חרדה ודכאון )או שהכדור פשוט לא עוזר?
האם עליי לחכות עוד שבועיים כי התחלתי עם מינון נמוך מאד?
אשמח מאד לתשובה
אני אובדת עצות
ויש לי תור רק עוד שבוע וחצי לפסיכיאטר
יום טוב
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני במצוקה, נא תשובתכם. ת ו ד - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן28/04/2012שלום. קודם כל השפעה של סרוקסט מורגשת תוך מספר שבועות בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך -8 -6 שבועות .
יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בתרופה בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה, דיכאון ותסמינים גופניים . (גם צריך לקחת בחשבון שמחליפים תרופות).במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה וואבן) למשך תקופה קצרה. חשוב להיות במעקב של רופא מטפל,
בנוסף, חשוב לציין שהגישה היעילה ביותר בהתמודדות עם התקפי חרדה - היא שילוב של טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן גם לשלב CBT עם ביופידבק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
איילת29/04/2012אני נוטלת ואבן (עד 2 ליום בחצאים ) כבר חצי שנה. האם תהיה לי בעייה להפסיק?כלוןמר האם אני כבר במצב של התמכרות ?
יש לציין שהסרוקסאט כבר משפיע לטובה. (אחרי חודש.)
משתדלת להישאר עם אחד ואבן ליום , לא תמיד מצליחה.
כולי תקווה שהסרוקסאט יעלים חרדה והתקפי פאניקה לגמרי? !
תודה
אאיילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן01/05/2012שלום. תתחילי להוריד את וואבן משעות שאת פחות זקוקה. תתחילי להוריד רבע כדור בשבוע אך מאוד חשוב לעשות את זה בליווי פסיכיאטרי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)