מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואינ24/04/2012
ד"ר שלום,
לפני כשנה התחלתי לסבול מהתקפי חרדה קשים שהוציאו אותי מתפקוד ובעיקר כללו תסמינים גופניים כרוניים (כאבי ראש) עד שהגעתי למיון עשו CT ראש שיצא תקין ועד אז לא נרגעתי. לאחר מכן רופא המשפחה רשם לי אסיוול 2.5 מג ופריזמה 20 מג לקחתי אותם בערך שלושה - ארבעה חודשים והכל עבר כלא היה וחזרתי לחיים נורמליים לחלוטין. הפסקתי בהדרגה לקחת את הכדורים ומעל חצי שנה הכל היה בסדר. לאחרונה שוב אני חווה תסמינים גופניים של חרדה בעיקר דקירות ולחצים בחזה הרופא שלח אותי לאקג ליתר ביטחון. יצא תקין והוא אמר שאני חייבת לקחת שוב את התרופות והוא לא מבין למה הפסקתי. כבר ארבעה ימים אני לוקחת פלוטין 20 מ"ג (לא היה פריזמה בבית מרקחת הרוקח אמר שפלוטין זה אותו דבר) ואסיוול חצי כדור של 5 מ"ג (כאילו 2.5).
ביומיים האחרונים אני מרגישה תחשות מאוד מוזרות בגוף נימול בעיקר בידיים ובפנים ובפה. כל היום . כאילו הירדמויות כאלו.
האם זה תופעה הגיונית? האם ללכת לרופא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל24/04/2012שלום לך,
תופעות שאת מתארת מוכרות ושכיחות למדי. הן למעשה תסמינים של חרדה. תופעות אלו מאוד לא ניעמות, אפילו מפחידות אך הן כלל לא מסוכנות. הן יחלפו כאשר הטיפול התרופתי יתחיל להשפיע. בנוסף, חשוב לציין כי הדרך הטובה ביותר להתגבר על החרדה היא לשלב טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT עם ביופידבק. טיפול CBT הינו קצר יחסית, ממוקד ומשימתי, במהלכו תוכלי ללמוד כלים להתמודדות יעילה עם התחושות הלא נעימות בהווה וגם תרכשי כלים של שליטה שיעזרו לך למנוע הישנות ההחרדה בעתיד במידה ותרצי להפסיק את התרופות. ביופידבק עוזר לשלוט במערכת העצבים האוטונומית שאחראית על התגובה של הגוף במצבי חרדה. בעזרת ביופידבק ניתן ללמוד להשפיע על המערכות האוטונומיות של הגוף כדפיקות לב, לחץ דם, נשימות וכו'.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)