התקפי חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי חרדה
    רינת
    26/04/2012

בעבר קרסתי נפשית בעקבות סרטן שד. מקבלת עד היום סימבלטה 60 ולמיקטל 100. אני מאוזנת
    אחת לכמה שבועות יש לי בחילה , רעידות וגלי קור והרגשה כללית רעה. אני חייבת לישון בהתקף כזה. אין לי פחד מכלום (זה נמשך מספר ימים)
    הפסיכיאטרית שלי אמרה במשך תקופה ארוכה שזה לא נפשי. אך זה נמשך. (בדיקה גופנית תקינה)
    בפעם האחרונה שהייתי אצלה אמרה לי שזה כנראה התקף חרדה
    האם זה ייתכן כהתקף חרדה?
    מקבלת לשעת חירום קלונקס ומודל שלא עוזרים. רק שינה עוזרת לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה - תגובה

שרון לויט
    26/04/2012

היי רינת,
    מה שמקובל לתאר כ"התקף" חרדה הוא בדרך כלל נקודתי ואינו נמשך מספר ימים. תופעות פיזיולוגיות שנובעות מחרדה, הנמשכות מספר ימים, יכולות להיות קשורות במצב מתמשך של חרדה נמוכה, דיכאון או סטרס.
    כדי לדעת האם אפשר לקשר את הסימפטומים למצב נפשי, יש לערוך אנמנזה מקיפה. חשוב לדעת האם את נמצאת במתח נפשי כלשהו, האם עברת אירוע קשה או מלחיץ בזמן האחרון או בתקופה שהעניין התחיל, או שינויים בחיים. בנוסף, עברת אירוע פיזי לא פשוט, ואיני יודעת אם הרופאים שלך בדקו את הקשר (הפיזי) של התופעות שאת חווה לאירוע שעברת.
    בכל אופן, לדעתי כדאי לפנות לבירור רפואי מעמיק יותר. אני איני רופאה, אך מכירה אנשים שסבלו מתופעות מאוד דומות ואובחנו בסופו של דבר כסובלים ממיגרנה- כך שיש אופציות נוספות מלבד מצב נפשי.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו