התלבטות....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות....
    הילה
    04/05/2012

שלום, בת 26, נ+ ילדה (9 חודשים). תמיד הייתי ילדה/ נערה רצינית מדי..ואפילו מדוכדכת...
    כשהכרתי את בעלי (לפני 3 שנים) חלה אצלי תפנית והצלחתי לראות את הטוב שבחיים...עברתי הרבה מאד בחיים שלי ולכן הייתי כמו שתיארתי קודם אבל תמיד הייתי מאד חזקה ויציבה נפשית. לפני כשנתיים חליתי מאד באופן מפתיע(פיזית) הדבר הזה שבר אותי (נפשית) ושינה אותי מבחינה אישיותית. (כיום עברו כל סימני המחלה) אני נוטה לבכות המון ומתקשה להתמודד עם קשיי החיים למרות שעל פניו אני מתפקדת. (השלמתי תואר 2, הבאתי ילדה מקסימה, אני מחזיקה בתפקיד טוב ותובעני). הקשר עם בעלי נמצא היום במקום מאד לא טוב ולמרות המאמצים שלי ושלו לא נראה שזה הולך למקום טוב יותר בשלב הזה(קשה לי לחשוב בכלל על גירושים...זה לא הכיוון כרגע).
    אז על פניו נראה שיש הצדקה למצב הנפשי הירוד שאני נמצאת בו, מה שמפריע לי הוא שאני מרגישה שקשה לי יותר להתמודד ולהכיל את הקושי ביחס לעבר למרות שנראה לי שבעבר התמודדתי עם אתגרים מורכבים יותר.
    אני מתחילה לתהות אם כדאי לי להתחיל לחשוב על טיפול כימי..(פסיכולוגים בעבר ניסיתי לא מעט פעמים-לא התרשמתי) אני עובדת עם מתמודדים ביומיום אבל עדיין אף פעם לא שאלתי אותם איך השפיעה עליהם התרופה. מה הכוונה, האם באמת אחרי שלוקחים את הכדורים תקופה מסויימת, מתחילים פשוט להרגיש יותר טוב או שיש הכרח לשלב את זה עם שיחות? האם אחרי תקופה מסויימת חוזרת התחושה הלא טובה? האם זה טיטוא של הזבל מתחת לשטיח? האם כדאי לנסות להתמודד עוד קצת בכוחות עצמי למרות שכבר אני מתחילה להתייאש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות....

הוספת תגובה

• התלבטות.... - תגובה

שרון לויט
    05/05/2012

היי הילה,
    אם תפני לעזרה תרופתית, הטיפול ככל הנראה יהיה בתרופות נוגדות דיכאון, שמתאימות לטיפול הן במצב הרוח והן בחרדה. אני מניחה שאת עובדת עם מתמודדים שסובלים בעיקר מהפרעות פסיכוטיות, ואופי הבעיות שלהם שונה מאוד משלך. לכן, הם מקבלים בעיקר תרופות אנטי פסיכוטיות או מייצבי מצב רוח (ליתיום, דפאלפט ודומיהם), שהשפעתם שונה מאוד מזו של תרופות נוגדות דיכאון. התרופות נוגדות הדיכאון אכן עשויות לתרום לשיפור ניכר במצב הרוח שלך ולהפחתת חרדה, והשיפור מתחיל לאחר כשלושה שבועות של נטילה. נהוג ליטול את הטיפול במשך מספר שנים, כדי להשיג תוצאה אופטימלית לאורך זמן. השיפור במצב הרוח הוא עקב תהליכים ביוכימיים במוח, ואינו קשור בפסיכותרפיה. אולם, פסיכותרפיה (בעיקר בגישה קוגניטיבית התנהגותית- CBT) יכולה לשפר את התוצאות ואף לשמר אותן (כלומר למנוע הדרדרות, שיכולה לבוא עם הפסקת התרופה). טיפול שכזה נותן לך כלים מעשיים להתמודדות עם הבעיות לאורך זמן, ומונע את הישנותן. איני יודעת באילו גישות טופלת והאם את מכירה גישות טיפוליות שונות, אולם מומלץ לקבל מידע לפני שפונים לטיפול, מאחר שיש גישות יעילות יותר ופחות, ומתאימות יותר ופחות בעבורך.
    אם ברצונך להתמודד עם המצב בכוחות עצמך, כדאי שתבדקי עם עצמך כיצד את מתכוונת לעשות זאת והאם יש לך את הכלים לשם כך. אם אין לך דרכי התמודדות יעילות, חבל להמשיך לסבול (ואולי אפילו להידרדר). ככל שפונים לעזרה מוקדם יותר, כך הפרוגנוזה משתפרת.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..

הילה
    05/05/2012

נכון שרוב המתמודדים סובלים מהפרעות פסיכוטיות ואפקטיביות מורכבות הרבה יותר. אבל אכן יש גם מצבים אחרים. אני יודעת לעשות את ההפרדה ביניהם לבין המצב שלי...
    המצב רוח שלי תלוי מאד בסביבה שבה אני נמצאת ובמשוב שאני מקבלת מהם-כלומר, אם בעלי מצליח להבין מה אני צריכה ממנו בדיוק אז מצב הרוח שלי טוב יותר ואם באותו יום הוא מתקשה להבין אז קשה לי יותר.
    לא חשבתי על CBT ואני לא בטוחה שהוא יכול כ"כ לעזור לי כי הבעיה שלי לא מאד ממוקדת אלא יותר מפושטת על מספר תחומים...
    אני אחכה עוד קצת ואראה איך אני מתקדמת משם.
    תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו