תסמונת מנכהאווזן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת מנכהאווזן
    בת 28
    08/05/2012

צוהריכם טובים ,
    הצילו אותי... כן כתבתי אותה נכון ומתייחסת לכל אות ואות ...
    הצילו אותי ! וחוזרת עליה ומדגישה הצילו אותי ... כבר נמאס לי על רוב האבחנות הרפואיות המושגיות ... נמאס לי והסבלנות מדהה בחוזק רב ...
    המצב התחיל כך : כשלפני חמש שנים התחלתי לסבול מבעיות בריאותיות רבות וחוזרות פעם אחרי פעם ... ללא סיבות עיקריות רפואיות ישיריות לפגיעה בהם ...
    ותחלתי לנוע מרופא לרופא ומהתמחות להתמחות ומאשפוז לאשפוז אפילו בזמנו חשבתי על התייעצות פרטיות וכך היה ... עד לפני כשנתיים ביקשה ממני המשפחה אפילו להחליף לא רק הרופאים שלי אלא גם בית החולים והקופה שלהם , ולצערי הרב הסכמתי עם המשפחה והייתי והייתי פעם הולכת לרופא X ופעם לרופא Y וזה משהחמיר את המצב במתחרטת שנייה - שנייה על כך .
    וואלה נראה לי שסיבכתי אותכם , אבל מתוך אנשי מקצוע אני מבינה שממה שכתבתי עד כה אתם בקלי קלות אבחנתם אותי "כסובלת תסמונת מינכהאוזן " . כמו ששמע אותה באוזניו מפיו של רופאים אחרים שכך טען פסיכיאטר בב"ח וכתב במכתב השחרור שלי לפני כשנתיים ועד עכשיו אפילו אם שולחים אותי לביצוע בדיקה או מפנים אותי למיון בגלל כאב כל שהו יכתבו את האבחנה הזאת . וילחשו בה הצוות הרופאית "כסובלת תסמונת מינכהאוזן " בכל פעם יראו אותי ...
    את האמת כששמעתי אותה בפעמיים הראשונים השתגעתי , מענישה את עצמי ומעליבה אותה , הייתי אני ומשפחתי בשוק גדול – צעקנו , זעמנו , מרדנו ...
    ובסוף הסכמנו במשפחה (בין עצמנו –אני ובצדי השני הוריים, אחים, אחיות, וכמובן חברות קרובות ) אם יש כאב כלשהו או מחלה כלשהי נטפל בה עכשיו ומיד ולא יכול שהיא מדמייננת או היא גרמה למחלה הזאתי או משקרת עלינו .... למשל דוגמה פשוטה מאוד ובכוח ביצעתי את הבדיקות שלה כאבי ראש פניתי למיון עם כאבי ראש חזקים ( מתוך הבדיקות שביצעתי בדיקות דם וct ראש שהראה ציסטה מאוד גדולה שגורמת להלחץ תוך גולגלתי וצריך לשקול ניקוז הציסטה ונתנו לי תרופות חזקות יותר אבל אחרי ........... אחרי שעות ארוכות של כאב וסבל רב גדול ...

באמת רק מילות , איך אפשר להתמודד עם המצב הזה ?
    איך אפשר לשכניע את הצוות הרפואי שאיני סובלת מהמחלה הזאת ?
    בת 28

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת מנכהאווזן

הוספת תגובה

• תסמונת מנכהאווזן - תגובה

שרון לויט
    08/05/2012

שלום לך,
    תסמונת מינכהאוזן, המכונה גם "תסמונת התמכרות לבתי חולים", היא אינה מחלה. מדובר בהפרעה נפשית, שהסובלים ממנה נהנים מתשומת הלב הרפואית שהם מקבלים. הדבר גורם להם לדווח על סימפטומים פיזיים באופן חוזר ונשנה, כאשר למעשה הם אינם סובלים מבעיה רפואית כלשהי ומודעים לכך. האבחנה של תסמונת מינכהאוזן יכולה לתייג אותם כשקרנים ומניפולטיביים, ולפיכך להיות מאוד מעליבה, וזה אכן מקומם שלא מאמינים לך. בייחוד לאור העובדה, שישנן אבחנות אחרות שניתן לקחת בחשבון במקרים כמו שלך- למשל הפרעת סומטיזציה.
    איני יכולה לאבחן אותך דרך האינטרנט, אך בהחלט יכול להיות שהאבחנה מוטעית, במיוחד אם את משוכנעת שקיימת בעיה רפואית, ובמיוחד לאור הממצא האחרון, שמצביע על בעיה רפואית אמיתית (ציסטה). האם הצוות הרפואי עדיין משוכנע שאת סובלת מהתסמונת הזו, גם לאחר מציאת הציסטה? אם התשובה חיובית, ניתן לפנות לפסיכיאטר לאבחון מדויק יותר והסבר על מצבך. עם כל הכבוד לפסיכיאטר של בית החולים, עדיף לנהל שיחה מעמיקה עם איש מקצוע שמכיר אותך בצורה מעמיקה יותר כדי לדעת מהי הבעיה הנפשית, אם בכלל.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ... אבל עד מתי ..?!!!

בת 28
    09/05/2012

צוהריים טובים,
    בהבתחלה תודה על תשובתך , הנה לפי התיאור שלי קל לך להדגיש את הצדק של האבחנה וישר זרקתי אר המונח "הפרעת סומטיזציה" שבינו לבין התסמונת שכתבתי לא רחוק ובאותו כיווון ...

הפרעה או קוראים לזה מחלה או תסמונת זה לא העיניין , את האמת אני הרבה קראתי על התסמונת הזאת בשלוש שפות כדי להבין אותה לעומקה ולפעמיים וואלה אומרת שהרופאים צודקים במחשבתם אם שומעים את הסיפורים שלי והתלונות כמובן , אבל איני אשמה אם משאני סבלתי וסובלת מבחינה רופאית דומה "לאבחנה פסיכולוגית מוטעת" ...

הם עדיין כותבים את האבחנה של הפסיכיאטר ומדגישים אותה וזה פחות מרכיז אותי ולפעמיים אני אומרת לרופא החדש שהולכת איליו |(אם יש איזשהי מחלה חדשה- או סימפטון חדש וכאילו שלא מעניין אותי אם הם מאמיניים בי או לא וכמובן זה לא נכון ... את זה לפני שייבדק אותי ויקרא על האבחנות עליי לבד והפרצופים על פניו יגלו אותו !!!...

באמת אני לא אשמה אם למשל לפני כשנתיים איבדתי הכרה מול המשפחה ליום שלם ואישפוז בטיפול נמרץ ליומיים עד איזון הסוכר (הרופאים מייד טענו שאני ניסתי להתאבד והזרקתי כמות גדולה מאינסולין לגופי או בלעתי כמות גדולה מתרופות להורדת הסוכר בדם ((היה ערך הגלוגוז בדם 15)) - ואני מול כל המשפחה בלילה לפני איבוד ההכרה בשתי דקות דודי קנה מכשיר להזרקת אינסולין בבטן הספרתי לו איך יפעיל את המכשיר ואיך ימלא את הבקבוק....איך ואיך... וכמובן נגע בידי טיפות מהתרופה שלא חשבנו לזה שום ערך ולא הספרנו לזה לרופאים את זה בגלל שלא חשבנו שיש לזה משמעות ולא שטפטפי ידיים והייתי למשל בכוונה מטפטפת על היד כדי שיראה שהתרופה מזלפת מהצינור אכלתי כאחרי זה מה מחטפי הבמבה ואז אני בעולם אחר ...- למשל הדוגמה הזאת סיבכה את מצבי יותר גרוע ... במה אני אשמה בזה ??? ובכל מכתב כתוב אישופז בט"נ בגלל נסיון להתאבדות .

יש הרבה דוגמאות, כן הרבה הרבה ... אבל עד מתי ..????

אני ומשפחתי (תודה לאל משוכנעת באייני סובלת מההפרעה הזו וכל כאב חדש שאיני יכולה לסבול אותו או כאב שמחמחיר הולכת לרופא להבדק "כאילו שהתסמונת הזו היא סוד בין הצוות הרופאי בלבד ולא יודעים עליה בכלל "... אבל עד מתי ..?!!!
    כן, עד מתי אנחנו יכולים לסבול את זה ?! ולמה בכלל חייבים לסבול אותו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ... אבל עד מתי ..?!!! - תגובה

שרון לויט
    09/05/2012

שלום לך,
    לצערי, לשאלות האלה אין תשובה, מלבד העובדה שסבל וחוסר צדק הם פעמים רבות חלק מהחיים. אצל מי פחות ואצל מי, לצערנו, יותר.
    אני חוזרת על המלצתי לפנות לפסיכיאטר באופן פרטי או דרך הקופה, לקבלת אבחנה יותר מדויקת, שיכולה לסייע לך בעתיד בתקשורת עם רופאים, במידה שתצטרכי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בת 28
    09/05/2012

וזה משעשינו (אני ומשפחתי - רק שני מפגשים אצל פסיכיאטר באופן פרטי ) ...
    הוא היה אוזן הקושבת לנו , אפילו בקשנו ממנו לדבר עם רופא המשפחה שלי ... אבל ... כן, אבל ... הוא האמין בנו ונתנו לו הסבר לכל דבר אפילו קטננננן ... עברנו על מחלה ומחלה , על סיבה וסיבה .במכתבי השחרור ... ובסוף הוא נתן לי את הסוד הזה ואיך נתמודד עם העולם הזה ... אם מרגישה שאת לא בסדר מבחינה רופאית או נפשית אל תהססי מלהגיד את זה למשפחתך התומכת ומאמינה בך בכל דבר ודבר ותלכי מייד לקבלת עזרה אצל הצוות הרופאי שמכיר אותי ולהתמקד בב"ח גדול אחד ... זכותך לקבל את הטיפול הרופאי , הם חייבים לבדוק אותך אפילו "אם את חס וחלילה מינכאהוזן" ולטפל בכך כמו כל אחד ואחד מהעם הזה , את אחד מאזרחי המדינה ...
    אל תהרסי את חייך בגלל אבחנות שגואות עליך מאף אחד , תנסי לתמוך בעצמך ובאחרים ... ויבוא יום שיידעו את הסיבות למחלות שלך ויאמינו בך וידעו שהם טועים וטועים ,,,, אבל, אף פעם אל תתני לשום בעיה קטנה או גדולה הייתה תשפיע עליך , תהי גדולה וחזקה , ואמיצה להתמודד עם העולם האכזר הזה , אני לא לבד בהחיים האלה ויש הרבה אנשים נופלים בין השורות בגלל טעיות האחרים ...

נכון, זה משעשינו , אבל עד מתי... ???!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו