מלטונין, חרדה וריטלין.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלטונין, חרדה וריטלין.
    דידי
    14/05/2012

בזמן שירותי הצבאי נדרשתי לנטול מלטונין 50 מ"ג לתקופה של חצי שנה, בעקבות שיתוקי שינה רבים כ4-7 פעמים בחודש(שקרו במשך 4 חודשים).
    בחודש הראשון נטלתי יום ביומו את הכדור. בחודשים ה2 וה3 לקחתי את הכדור רק כשנתנו לי שעות שינה בלילה (הייתי לוקחת2-3 בלילה), עד שזה הגיע למצב שהפסקתי לקחת את הכדור בשל חוסר אונים, השיתוקי שינה חזרו החרדה התחילה לעלות כיוון שהרגשתי די לבד במערכת הזאת. לאחר תקופה ארוכה נקבעה רשלנות מצד מפקדיי על כך שלא נתנו לי את שעות שינה בלילה (היה לנו שעון של 20 שעות- כל יום ישנתי בשעה אחרת לצורך המישמרות) הרופא הצבאי מצדו דרש בכל פעם לתת לי שעות שינה ליליות (8), וכן נתן המלצה לצאת מהתפקיד. (הייתי תצפיתנית בחבל עזה כ8 שעות מסך ביממה, מזכירה כי מחזור הימים הלך לפי 20 שעות, לפי 24 שעות- 10 שעות מסך) עד שזה הגיע למצב שסגן אלוף התערב וכתב במפורשות כי עליי להמשיך בטיפול, 8 שעות שינה נטווו בלילה.

מאותה תקופה מבלבלת עד היום (כ4 שנים) אני מוצאת את עצמי במצד חרדתי- תמידי. מצבי רוח קיצוניים למדי שמתרחשים במהלך היום (!!), כל יום. (שיתוקי שינה חוזרים אחת ל3 חודשים בערך)
    אני לפעמים מדמיינת מחשבות/מילים של אנשים שלא באמת קיימים במציאות(איבדתי כך די הרבה חברים), אני נוטה לא לדבר בטלפון(רק הודעות), לא לדבר משפטים ארוכים כי אני מרגישה שאני נאבדת במיוחד אם זה כרוך בסיפור קצר או הסבר כלשהו, הרבה פעמים אנשים לא מבינים אותי כשאני מדברת או לאן אני חותרת כי הכל נמצא בראש פשוט לא מצליחה לתרגם נכונה למילים שיוצאות מפי, מערכות היחסים שלי לא סדירות. ובשנה האחרונה כל סוג של מוזיקה מוציאה אותי מדעתי(במחשבות) ולכן הפסקתי לחלוטין.

אובחנתי לאחרונה בבעיות קשב וריכוז והתחלתי לפני שבועיים לנטול רטלין..

האם יש קשר בין בין כל הגורמים הנ"ל?
    אני די מפחדת ללכת לפסיכולוג פסיכיאטר, אבקש את דעתך בברכה יובל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלטונין, חרדה וריטלין.

הוספת תגובה

• תיקון קטן בהודעה

דידי
    14/05/2012

בחודש הראשון נטלתי יום ביומו את הכדור. בחודשים ה2 וה3 לקחתי את הכדור רק כשנתנו לי שעות שינה בלילה (הייתי לוקחת2-3 בלילה) <- הכוונה ל2-3 כדורים בשבוע!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון קטן בהודעה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    14/05/2012

יובל שלום,

קשה לדעת לגבי המקרה הספציפי שלך לגבי הקשר בין הגורמים, אך אנסה לענות לך באופן כללי לגבי התופעה. שיבוש בשינה הינו שיבוש במקצבים ביולוגיים מחזורי השינה והערות מתואמים לרוב עם השעון הביולוגי של הגוף.הגוף מפריש חומרים שונים בצורה מחזורית. לדוגמה, מוליך עיצבי בשם היסטומין אחראי על הרדמות ועוררות הגוף. הפרשת יתר של היסטומין גורמת לקשיי הרדמות. כאשר העדם ער מופרשים הורמונים שמקשים על הרדמות. לכן, שיבוש במחזורי השינה עלול לגרום להפערת האיזון של הפרשת החומרים השונים בגוף. בנוסף, מחסור בשינה פוגעת בתפקודים הקוגניטיביים כגון: ריכוז, זכרון, קבלת החלטות ועוד. אדם שלא ישן מספיק שעות או שינה לא איכותית מרגיש ירידה במצב הרוח, עצבני, כעסן, מתרגז בקלות ואף יכול להיות חסוף להתקפי חרדה.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו