מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדותמשהי17/05/2012
שלום אני בת 21 מזה שנים אני סובלת מחרדות בזמן צפירות(יום השואה, חללי צה"ל),
לפני שנה טופלתי במרפאת חרדה בבית חולים שניידר ל תקופה וקיבלתי פריזמה של 20 מ"ג. בשל הגיל שלי נאלץ להפסיק את המפגשים עם הפסיכאטרית ועד לפני חודש טופלתי על ידי פסכולוגית בבית חולים אחר היום אני סובלת ממש מחרדות ואין לי אף אחד לדבר איתו לא במשפחה כי אין מי שמבין אותי ולכן אני מסתגרת ולא מדברת על מה שמציק לי וזה קשה לי לפני אנשים אני עושה "הכל בסדר"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
שרון לויט17/05/2012שלום לך,
לא ברור לי האם את ממשיכה לקחת את התרופה, מדוע הפסקת את הפגישות עם הפסיכולוגית אם את עדיין סובלת, כמה זמן טופלת והאם הטיפול (הן התרופתי והן הפסיכולוגי) עזר. אין מניעה שתמשיכי טיפול פסיכיאטרי אצל פסיכיאטר מבוגרים בקופת חולים או אצל פסיכיאטר מבוגרים במרפאה לבריאות הנפש בה טופלת. בנוסף, מומלץ להמשיך ולהיעזר בטיפול פסיכולוגי, רצוי מסוג קוגניטיבי התנהגותי (CBT), שיכול להקנות לך כלים מעשיים להתמודדות עם החרדות, תוך זמן קצר יחסית. כנראה שנוצרה התניה לגבי הצפירה, כלומר, המוח למד להפעיל באופן אוטומטי תגובת פחד עם הישמע הצפירה, והחלק ההתנהגותי של הטיפול יכול לבטל התניה זו בקלות. בנוסף, הטיפול המשולב- פסיכולוגי ותרופתי- הוא בעל היעילות המקסימלית. אם פריזמה לא עזרה לך, ניתן לשנות מינון או להחליף תרופה, בהוראת פסיכיאטר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)