מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרת חרדות ופניקה בעקבות ארוענעמה21/05/2012
שלום,לפני כשנה סבלתי מחרדות והתקפי פניקה .הרגשתי מועקה והיו לי את כל התסמינים.לקח זמן עד שגיליתי זאת.הלכתי לפסיכיאטרית והיא נתנה לי 10 מ״ג ציפרלקס.אני בשיחות אצל פסיכולוגית עד היום והיה שיפור . בפסיכיאטרית העלתה לי את במינון לפני כשלושה חודשים ל15 מ״ג,אך לאחר כשלושה שבועות חזרתי על דעת עצמי ל10 מ״ג כי לא יכולתי לתפקד והייתי עייפה כל הזמן. עברתי המון תקופות של התמודדויות לא קלטת בחיי,בכקבות היותי נכה,אך תמיד הייתי חזקה ולהיפך,היוותי כעמוד בדישון של כל סובביי. בעקבות אובדן אנשים קרובים סביבי ממחלת הסרטן בשנתיים האחרונות והתאבדות שכן בעזרת בלון גז,כשהייתי לבד בבית בלי יכולת לברוח,יצאתי מהאיזון.חרדות ופחדים התפרצו החוצה. בחודש הבא אני חוגגת לביתי את בת המצווה ופתאום שוב המתח חזר לקראת הסידורים וכן המתח הכלכלי . ושוב חזרו התקפי הפניקה והחרדות. בחילות ,בעיות פתאומיות בעיכול,מחשבות טורדניות,חוסר יכולת להרדם,רעידות,פעימות לב מואצות. מה עליי לעשות?לחזור ל15 מ״ג ציפרלקס?לשלב לתקופה זו עם כדור הרגעה? מה אעשה?האם עליי לחיות עם החרדות והפניקה בכל פעם שיהיה שינוי בחיי?לטוב ולרע? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת חרדות ופניקה בעקבות ארוע - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל21/05/2012נעמה שלום,
לפי מה שאת מתארת אני מבינה שאת עוברת תקופה ממושכת של לחצים בעירבון אירועים חקרו או שעומדים להתרחש. אנשים רבים עשויים להרגיש מתח מוגבר בתקופות אלו, אף לסבול מהתקפי חרדה. על מנת לעזור לך להתמודד עם התקופה העמוסה בחייך קיבלת את הציפרלקס. אחת תופעות הלוואי השכיחות והמוכרות ביותר הינה תחושת עייפות. היא חולפת תוך מספר שבועות עד חודש כאשר הגוף מסתגל לכדור. אני ממליצה לא לעשות שינויים תרופתיים על דעת עצמך. תחזרי לפסיכיאטרית ותתיעצי איתה גם לגבי כדור הרגעה. בדרך כלל מקובל לשלב כדור הרגעה לתקופה קצרה. בנוסף, כדאי ללמוד תרגילי הרגעה ומדיטציה. זה מאוד עוזר להוריד את רמות החרדה ולהחזיר את הגוף לאיזון. כלים אלה ונוספים להתמודדות עם חרדות,לחצים ועם מצבי החיים בכלל ניתן ללמוד בפסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)