נמאס לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נמאס לי
    נילי
    26/05/2012

הי לכם, לי נמאס, אבל ממש. בעלי שקוע בדיכאון שלו כבר שנה שנתיים ואין שום אור בקצה של המנהרה שלו - ושלי... נראה לי כאילו שוהא מתבוסס אם כי לא בהנאה בדיכאון המז'ורי שלו וכל מה שהוא רוצה זה לדבר כל הזמן על איך הוא מרגיש היום לועמת איך שהרגיש אתמול לעומת איך שירגיש מחר... וכל הזמן הוא יושב בכורסה שלו בסלון, עטוף בשמיכה ובוהה בטלויזיה. אין לי כבר סבלנות אליו במיל. אין לי חיים בכלל חוץ מלהסתובב סביבו כל הזמן ולהעניק לו שירותים, כמו לעשות לו קפה, לנקות אחריו כי הוא חדל לעזור במטבח ובבית וכו'. להטות לו אוזן, להעניק לו תמיכה, לדבר איתו...שיעמום המחץ. הוא בן 65 ואני בת 60. גם אני לא בריאה ובכל זאת לא מכופפת את כל הסביבה לפי ההרגשה שלי. לא עושה מהמחלה שלי עניין כזה גדול. האם אני עושה טוב שמתכופת לפני התכתיבים שלו או שמא זה בדיוק מה שתוקע אותו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נמאס לי

הוספת תגובה

• נמאס לי - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    27/05/2012

שלום לך,

אני שומעת שאת עייפה, מתוסכלת, חסרת אונים מול המצב עם בעלך. אכן כן, לעיתים קרובות ההטיה הטבעית שלנו לעזור לאדם שסובל מדיכאון דווקא מחזקת, מנציחה, מאפשרת ומדרדרת את המצב. רצוי להציב גבולות, להקפיד שבעלך יעשה שברים לבד, בכוחות עצמו. כך הוא יתחזק וגם את תיהי פחות עמוסה. יתכן ושווה לך לעבור הדרכה עם אנשי מקצוע כדי ללמוד חוקי ״עשה ואל תעשה״ בהתמודדות עם בן זוג שסובל מדיכאון.
    אני מקווה שבעלך מטופל תרופתית. במידה ולא, פנו להתיעצות עם רופא פסיכיאטר.

חזקי ואמצי
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו