מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחשבה לא הגיוניתאפרת06/06/2012
יש לי ילדה בבית והכל טוב ויפה איתה ולא עברתי איתה דכאון אחרי לידה אלא ההפך.
נולד לי לפני שנה בן ויש לי כל הזמן מחשבה שלא עוזבת אותי שאני רואה אותו שאולי הוא גלגול נשמות של מישהו שהכרתי שנפטר צעיר וזה מפחיד אותי.
עלתה לי המחשבה המגוחכת הזאת בהריון ומאז לא עוזבת אותי ופשוט הורסת לי את החיים אני לא מצליחה באמת להנות עם הילד ומה שקשה שזאת בעיה שאני לא רואה איך היא יכולה לעבור כי זה הילד שלי שכל הזמן אני רואה אותו.
לקחתי כדורים כמעט שנה והיה יותר טוב אבל עדיין הפכתי מבן אדם שלא הפסיק לחייך לבן אדם עצוב.
מה אפשר לעשות כדי להנות מהבן החמוד שלי ולהוציא לגמרי את המחשבה הלא הגיונית הזאת מהראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבה לא הגיונית - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל06/06/2012אפרת שלום,
לא ברור לי האם כעת את מטופלת תרופתית. בכל אופן, הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המחשבות הטורדניות היא לשלב טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית. ניתן גם לשלב ביופידבק. במהלך הטיפול הקוגניטיבי תלמדי כלים של תגובות נכונות למחשבות וגם כיצד לא להגיב, להתעלם מהמידות הטורדניות. כלים אלה מביאות להכחדתן של המחשבות הטורדניות. זהו טיפול קצר, ממוקד ומאוד יעיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבה לא הגיונית - תגובה
שרון לויט06/06/2012היי אפרת,
לדעתי כדאי לפנות לאבחון וטיפול אצל מטפל קוגניטיבי- התנהגותי או פסיכיאטר. קודם כל, יש לאבחן האם מדובר במחשבה אובססיבית טהורה או במחשבה בעלת מרכיב פסיכוטי (תלוי בשאלה עד כמה את מאמינה שהמחשבה הזו מציאותית). אם מדובר במחשבה אובססיבית, ניתן להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, שישפר את המצב תוך זמן קצר. הדבר הכי חשוב לזכור הוא, שאין טעם לנסות להילחם במחשבות, אלא לקבל אותן ואפילו לנסות "לחשוב אותן בכוונה". זהו הבסיס של הטיפול, ובסופו של דבר מה שגורם למוח להתעייף מהמחשבה ולהפסיק באופן טבעי לחשוב אותה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)