מחשבה לא הגיונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבה לא הגיונית
    אפרת
    06/06/2012

יש לי ילדה בבית והכל טוב ויפה איתה ולא עברתי איתה דכאון אחרי לידה אלא ההפך.
    נולד לי לפני שנה בן ויש לי כל הזמן מחשבה שלא עוזבת אותי שאני רואה אותו שאולי הוא גלגול נשמות של מישהו שהכרתי שנפטר צעיר וזה מפחיד אותי.
    עלתה לי המחשבה המגוחכת הזאת בהריון ומאז לא עוזבת אותי ופשוט הורסת לי את החיים אני לא מצליחה באמת להנות עם הילד ומה שקשה שזאת בעיה שאני לא רואה איך היא יכולה לעבור כי זה הילד שלי שכל הזמן אני רואה אותו.
    לקחתי כדורים כמעט שנה והיה יותר טוב אבל עדיין הפכתי מבן אדם שלא הפסיק לחייך לבן אדם עצוב.
    מה אפשר לעשות כדי להנות מהבן החמוד שלי ולהוציא לגמרי את המחשבה הלא הגיונית הזאת מהראש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבה לא הגיונית

הוספת תגובה

• מחשבה לא הגיונית - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    06/06/2012

אפרת שלום,

לא ברור לי האם כעת את מטופלת תרופתית. בכל אופן, הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המחשבות הטורדניות היא לשלב טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית. ניתן גם לשלב ביופידבק. במהלך הטיפול הקוגניטיבי תלמדי כלים של תגובות נכונות למחשבות וגם כיצד לא להגיב, להתעלם מהמידות הטורדניות. כלים אלה מביאות להכחדתן של המחשבות הטורדניות. זהו טיפול קצר, ממוקד ומאוד יעיל.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבה לא הגיונית - תגובה

שרון לויט
    06/06/2012

היי אפרת,
    לדעתי כדאי לפנות לאבחון וטיפול אצל מטפל קוגניטיבי- התנהגותי או פסיכיאטר. קודם כל, יש לאבחן האם מדובר במחשבה אובססיבית טהורה או במחשבה בעלת מרכיב פסיכוטי (תלוי בשאלה עד כמה את מאמינה שהמחשבה הזו מציאותית). אם מדובר במחשבה אובססיבית, ניתן להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, שישפר את המצב תוך זמן קצר. הדבר הכי חשוב לזכור הוא, שאין טעם לנסות להילחם במחשבות, אלא לקבל אותן ואפילו לנסות "לחשוב אותן בכוונה". זהו הבסיס של הטיפול, ובסופו של דבר מה שגורם למוח להתעייף מהמחשבה ולהפסיק באופן טבעי לחשוב אותה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו