מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה להיות נורמליתהדס08/06/2012
שלום.
אני בת 27.כבר הרבה שנים מאובחנת בהפרעת אישיות גבולית.לוקחת פרפמן וויאפקס.כמעט שנתיים אני עובדת במסגרת של מפעל מוגן.וכרגע אני באמצע תהליך לעבור לעבודה רגילה לגמרי.בסופרמרקט.אני מרגישה שהחרדות שהיו לי והמחשבות רדיפה פחתו מאוד.אך עדיין אני מאוד רגישה ופגיעה.וקשה לי להתמודד עם אנשים שפוגעים בי.ואני לא יודעת איך לענות ואיך להתמודד.ובגלל זה קשה לי לתפקד בעבודות.ואני כבר רוצה להיות ולהרגיש בחורה נורמלית.כמו כולם.וזה נורא קשה לי.
מה אעשה כדי להתחזק? כדי להתחזק מול אנשים שפוגעים בי בעבודות.ובכללי?
מה אעשה כדי להרגיש כמו כולם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להיות נורמלית - תגובה
שרון לויט08/06/2012היי מיכל,
את מדברת, למעשה, על לימוד מיומנויות הקשורות ביחסים בין- אישיים. ניתן בהחלט לרכוש את המיומנויות האלה. קיימת שיטה טיפולית המותאמת במיוחד לבעלי הפרעת אישיות גבולית, שאחד המרכיבים המרכזיים שלה עוסק ברכישת המיומנויות. השיטה נקראת DBT (טיפול דיאלקטי התנהגותי), והיא נמצאת תחת ה"מטרייה" הרחבה יותר של גישת ה- CBT. הטיפול הוא פרטני וקבוצתי במקביל, וניתן לקבל אותו באופן פרטי או בחלק ממרפאות בריאות הנפש. אם יש לך אפשרות לפנות רק לאחד הטיפולים (מה שקורה בלא מעט מקרים), הייתי ממליצה לפנות לקבוצתי, מאחר שהוא מתמקד בעיקר ברכישת המיומנויות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)