שלום רב::)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב::)
    אור
    13/05/2007

בוקר טוב,

בארבעת החודשים באחרונים, חברתי מהלימודים סובלת מדיכאון עפ''י כל הסימנים כלומר, מסוגרת בעצמה, מנותקת מהסובבים, אינה חייכנית,שוכבת/נשארת במיטה מתי שרק יכולה, אינה אוכלת (הפחיתה ממשקלה כ6 ק''ג, נראית חיוורת)הכל התחיל אחרי מערכת יחסים שהתפרקה לאחר כ-5 שנים עם החבר. ניסיתי לדבר עימה המון פעמים, בהתחלה היא הקשיבה לדבריי ואילו עתה מכחישה וטוענת שהיא בסדר ו"מתאוששת". איימתי עליה שאם תמשיך בדרך הזו תגיע לאבדון ואאלץ לדווח על כך למרצות אבל איני יכולה לעשות זאת כי אני פוחדת להרוס לה את העתיד המקצועי (אנו לומדות באוניברסיטת ת''א בביה''ס למקצועות הבריאות). חשוב לי להוסיף כי משפחתה אינה חמה ותומכת ואני בספק אם הבחינו השינוי אצל חברתי ואם אכפת להם בכלל.
    אני פונה אלייך בבקשה, מה עליי לעשות- לתת לחברתי להתמודד לבד או להפנותה לעזרה מקצועית ולדווח על כך???

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב::)

הוספת תגובה

• דיכאון לאחר פרידה

ד''ר אירנה נתנאל
    13/05/2007

מצבי חיים רבים ,כמו אובדן או פרידה מאדם משמעותי בחיינו ,עלולים לעורר תחושות דיכאון. לכולנו היכולת לחוש צער עמוק בשל פרידה מאדם יקר. במצב כזה אנו עשויים להיתפס לעצב, דיכאון ותחושת ריקנות. אין ספק שחברתך במצוקה רבה עקב הפרידה והיא זקוקה לעזרה מקצועית שתאפשר לה לעבד פרידה זו ולחזור לתפקוד תקין. בעניין הדיווח – יש לדווח במקרים שאדם מסוכן לעצמו או לסביבה .אם היא אינה במצב כזה התערבותך תזיק לה. דאגתך ברורה ומובנת ותמיכתך תסייע לה מאד. נסי לעודד אותה לפנות לעזרה מקצועית.מספר מפגשים עם מטפל מקצועי יעניקו לה כלים להתמודדות יעילה עם מצבה. ייתכן והיא יכולה להיעזר בטיפול תרופתי וכדאי שתפנה לרופא (אפילו רופא משפחה) על מנת לקבל טיפול תרופתי מתאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי דעתי ספרי להורים שלה ותאמרי להם

לי
    20/05/2007

את מצבה ושיתמכו בה
    מה פתאם שתדווחי עליה מה השטיות עם את חברה אמיתית קחי אותה לפסיכיאטר שיתן לה כדור נגד דיכאון כדור בשם ציפרלקס מיד היא תרגיש הקלה ותרגיש יותר טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו