מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם חרדה?סיגלית14/06/2012
בת 62.
אני באופיי מאוד דאגנית, מה גם שיש לי סיבות לכך כמו בן שחולה במחלה כרונית, אבא בן 87,ובכלל דאגה אובססיבית לילדים,נכדים,בעלי וכו וכו... כל פעם שבני הולך לעשות בדיקות תקופתיות אני נמצאת במתח נוראי עד לקבלת התוצאות, אני מאוד פסימית ותמיד נדמה לי שמשהו לא יהיה בסדר, וכך גם בחיי היומיום.
לאחרונה לאחר בדיקה כזו אכן היתה איזו בדיקה לא תקינה שהוא נדרש לבצע שוב, הפעם הרגשתי לא רק מתח אלא קוצר נשימה דופק מהיר מחנק, ואי נוחות באזור הקיבה כאילו משהו תקוע שם וגורם לי להרבה שיהוקים. מאחר והמצב נמשך מספר ימים הלכתי לרופאת המשפחה שבצד הבדיקות שנתנה לי לעשות כדי לשלול ארוע לבבי, אמרה שכנראה מדובר בחרדה והמליצה לי לקחת שיחות עם פסיכולוג ובמקביל נתנה טיפול תרופתי ב XANAGIS.
טרם לקחתי כדור כי אני חוששת מההתמכרות, התופעות עדיין קיימות במיוחד הרגשת חנק וקשיי נשימה ואי נוחות באזור הקיבה.
לא יודעת מה לעשות, ללכת שוב לרופאה? לקחת כדורים? אולי בכלל יש לי משהו בקיבה?
אנא , עשה לי סדר.
תודה וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חרדה? - תגובה
שרון לויט14/06/2012היי סיגלית,
קודם כל, אם לא בדקת עדיין את הקיבה, מומלץ לעשות זאת. הסימפטומים הפיזים שאת מתארת בהחלט יכולים להיות קשורים בחרדה. השאלה הרלוונטית לעניין היא האם שמת לב לרגש שאת חווה, והאם הרגש הוא פחד/ חרדה (למעשה מדובר במונחים זהים). את צודקת, קסנאגיס היא אכן תרופה ממכרת ובדרך כלל מומלצת לנטילה בטווח קצר ולא לתקופות ארוכות. פסיכיאטרים בדרך כלל מעדיפים לטפל לטווח ארוך יותר בתרופות מסוג אחר, מקבוצה שנקראת SSRIs. הקבוצה כוללת תרופות כמו ציפרלקס, סרוקסט, אסטו ועוד רבות אחרות. מומלץ לפנות לפסיכיאטר להתאמת הטיפול התרופתי.
בנוסף, מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי, שילמד אותך טכניקות ספציפיות להתמודדות עם החרדה, כדי שבטווח הארוך את לא תסבלי ממנה. הטיפול הוא קצר מועד בדרך כלל (מספר חודשים), ויעיל מאוד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)