אשמח ליעוץ ולעידוד. תקופה קשה....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח ליעוץ ולעידוד. תקופה קשה....
    איציק
    18/06/2012

שלום.
    אני בן 36 (השבוע...) נשוי ואב ל4 ילדים שיהיו בריאים.
    לאחרונה שיפצתי את הבית ותהליך שהיה אמור להסתיים בשבועיים נמשך חודשיים. סיפור מוכר וידוע.
    כתוצאה מהלחץ, מהריב עם הפועלים והקבלן. ומההוצאה הכספית הכבדה, יחד עם התוצאה שאינה לשביעות רצוני המלאה (אני בחור יסודי ופרפקציוניסט ור=אני לא מאמין שקיים קבלן שהיה מרצה אותי....) נקלעתי לתופעה שאובחנה ע"י פסיכיאטר מקצועי כחרדה ופאניקה קשה.
    אני מטופל בקלונקס חצי כדור כפול 3 פעמים ביום ובפלוטין (כדור אחד ליום).

שאלותי:
    א. אני בחור חזק. מעולם בחיי לא בכיתי. ניהלתי פרויקטים גדולים ומאבקים שונים. והכל בשלוות נפש. איך נפלתי דווקא משיפוץ?
    ב. כיצד ניתן להמנע בעתיד מנפילה כזו?
    ג. האם הקלונקס היא תרופה קבועה או שלפי הרגשתי ניתן שלא ליטול אותה כשאני מרגיש טוב? (גילוי נאות: חוות דעתו של הפסיכיאטר הבכיר היא ליטול את התרופה בצורה מסודרת וקבועה)?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמח ליעוץ ולעידוד. תקופה קשה.... - תגובה

שרון לויט
    19/06/2012

היי איציק,
    על שאלתך הראשונה קשה לענות ללא היכרות מעמיקה. ניתן רק להעלות השערות. אחת ההשערות היא, שייתכן שצברת מתחים ולחצים במהלך החיים, ש"נשארו בפנים" ולא באו לידי ביטוי ופורקן. פעמים רבות, רגשות שאין להם ביטוי (ולפעמים האדם אינו שם לב ואינו מודע אליהם) יכולים להצטבר ולהצטבר, עד ל"התפוצצות". ייתכן שזה מה שקרה לך- אבל שוב, זו רק השערה.
    כדי להתחסן מפני חזרת החרדה בעתיד- ולמעשה כדי לפתור את הבעיה, שעדיין קיימת (מאחר שאתה עדיין נוטל טיפול תרופתי), כדאי לפנות לטיפול קוגניטיבי- התנהגותי (CBT). טיפול כזה ייתן לך כלים מעשיים להתמודד עם הבעיה, ולהפחית באופן משמעותי את הסימפטומים עד להיעלמותם- תוך זמן קצר יחסית (מספר חודשים). ניתן בהחלט להגיע למצב שבו לא תזדקק לטיפול תרופתי כלל. מומלץ לקרוא על הגישה הטיפולית הזו- יש הרבה חומר בספרות וגם באינטרנט.
    לגבי הקלונקס, הטענה שלך היא אכן נכונה- מומלץ בדרך כלל להשתמש בו רק במקרי חירום, ולא באופן קבוע. זוהי תרופה שהשפעתה כמעט מיידית, וחולפת לאחר שעות. בשימוש קבוע ותדיר, הגוף מפתח תלות בתרופה. כמו כן, הסבילות לתרופה עולה לאחר תקופה קצרה, כך שיש צורך להעלות את המינון כדי לקבל את אותו אפקט. פלוטין, בניגוד לכך, היא תרופה שמיועדת לנטילה בטווח הארוך, וכך גם השפעותיה.
    לסיכום, בהחלט יש מקום לתקווה, בייחוד אם תיעזר בטיפול שאינו תרופתי.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו