מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמכרות לכדורים פסיכיאטריםהלה12/07/2012
לפני כמה שנים הייתי מטופלת בעזרה נפשית בעקבות דיכאון שעברתי בסופו של דבר הרופאים החליטו להפסיק לי את הטיפול וטענו שאני צריכה גמילה מכדורים ולא הסכמתי היום אני מטופלת אצל רופאת משפחה וכבר יודעת לעזור לעצמי לבד אבל יש לי בעיה שאני מכורה לכדורים פסיכיטריים וקשה לי לצאת מזה ולגמילה אני לא רוצה ללכת הייתי שמחה עם תתנו לי עצה מה לעשות איך להתגבר על ההתמכרות הזאת תודה מראש הלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לכדורים פסיכיאטרים - תגובה
שרון לויט13/07/2012היי הלה,
לא ברור לי לאיזה כדורים את מכורה לטענתך, מאחר שישנם סוגים שונים של תרופות פסיכיאטריות. גם לא ברור לי כיצד את משיגה את המרשמים או את התרופות עצמן אם הרופאים לא מאשרים המשך טיפול. רוב התרופות הפסיכיאטריות אינן ממכרות. תרופות נגד חרדה מקבוצת הבנזודיאזפינים או תרופות לשינה הן הידועות ביותר כתרופות שיוצרות תלות פיסית ואף פסיכולוגית, ויש לעבור תהליך גמילה של ממש. עבור חלק מהסוגים האחרים של התרופות, לדוגמא נוגדי דיכאון מקבוצת ה- SSRIs, יש לעבור תהליך קצר של הפסקת התרופה באופן הדרגתי (בתיאום עם רופא כמובן), כדי לא לגרום לסימפטומי גמילה- אך אין זו התמכרות.
בכל אופן, בכל תהליך של הפסקת תרופה רצוי מאוד להפסיק באופן הדרגתי תוך הסתייעות ברופא המטפל, שיאמר לך בדיוק כיצד להפחית את המינונים. כדי להפחית גם את התלות הפסיכולוגית, ניתן להיעזר בטיפול פסיכולוגי שיהיה ממוקד בגמילה, ו/או בטיפול קבוצתי שעוסק בהתמכרויות. הטיפולים הקבוצתיים יעילים במיוחד כשמדובר בנושא זה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)