מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה משהו משובש לחלוטין במח ובגוףאלעד21/07/2012
שלום לכולכם, שמי אלעד ואני בן 28, לפני שנה וחצי חוויתי התקף פאניקה ברמה שהייתי משוכנע שזהו יומי האחרון, דפיקות לב מואצות קוצר נשימה חום ברמות מטורפות ועוד הרבה סימפטומים חשוב אולי לציין ששתיתי הרבה אלכוהול באותו ערב. מאותו יום חוויתי עוד מספר פעמים התקפים אך לא באותן עוצמות כמו הפעם הראשונה ועם סימפטומים מעט שונים. מאותו היום הארור שום דבר לא חזר לכשהיה. עקב אירוע שבו חשתי דקירה חזקה באיזור הלב ותוך כדי ממש ראיתי שחור בעיניים וכמעט שהתעלפתי, כל הערב הייתי מבולבל ומלא מחשבות וחששות מה פשר הדבר, לקחתי את הכדור הרגעה הראשון שלי, הלכתי לראות רופאה שרשמה לי ציפרלקס והתחלתי לקחת אותו יחד עם כדורי ההרגעה במשך כמעט שנה שהיו בה עליות וירידות עם התקפים דומים להתקף של הדקירה קרו ועייפות חוסר חשק פשוט חיים סטטים. היום אני עומד בפרשת דרכים של מעבר לארץ אחרת אך אני חושש מה יהיה האם אני יכול להפסיק עם הכדורים ולחיות כמו לפני כן, כשפניתי לרופאה היא רשמה לי כדור אחר את ה וולבוטרין xr 300 ולהפסיק עם הציפרלקס וזה מה שעשיתי אך ללא הציפרלקס החיים בלתי נסבלים משמע הדבר שאני חש כל היום דקירות באיזור החזה לחץ בלתי פוסק בחלק השמאלי של הראש ממש זרמים כל הזמן יש צורך להחזיק את המקום ולהתעסק עם הפנים, כאבי ראש, חוסר ריכוז, רעידות הרגשה של מין פלשים כאלו בראש דקירות בשפתיים יובש בפה תחושת עילפון ממשית קפיצות בלתי רצויות אי יכולת לשכב על הגב מאחר שיש הרגשה שמשהו בפנים עומד להתפוצץ ממש מרגיש כמו פצצה מתקתקת.חשוב לציין שאני מתעסק במחשובות האלו 99 אחוז מהזמן שלי בנסיון לנתח ואולי להבין מה לא בסדר איתי. אני מיואש ואובד כל עצה או פתרון לא בטוח מה הצעד הבא שיש לקחת במערבולת הזאת. לא מצאתי את הטרייגר לדבר זהו משהו יומיומי שאני מתמודד איתו ועל זאת בנוסף להתקפים הנשנים יש לי כל כך הרבה עוד מה לומר אך איני יודע איך לתאר את הרגשותי. אשמח לקבל תגובות ממביני עניין ומאנשים שחווים את אותם הדברים שאני מרגיש. תודה מראש לכולכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה משהו משובש לחלוטין במח ובגוף - תגובה
שרון לויט22/07/2012היי אלעד,
ככל הנראה, התרופה הקודמת שנטלת (ציפרלקס) עזרה לך יותר מהתרופה החדשה. אם תרופה אינה עוזרת מספיק, כדאי לפנות לרופא המטפל לשינויים במינונים או החלפת התרופה (ורצוי מאוד לפנות לפסיכיאטר, מאחר שבריאות הנפש היא תחום התמחותו).
בנוסף, יש לציין שטיפול תרופתי מפחית את החרדה על ידי העלאת רמת הסרוטונין בגוף. הבעיה היא, שפעמים רבות התרופה לא מעלימה לגמרי את התקפי החרדה, וכן יש סיכוי גבוה שהבעיה תחזור במלוא עוצמתה עם הפסקת התרופה. זאת מאחר, שלא למדת לקבל את התקפי החרדה במקום להירתע מהם, וכן לא למדת שסימפטומי החרדה אינם מזיקים לך (גם אם מאוד מפחידים ולא נעימים). כל זאת ניתן להשגה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), שמומלץ מאוד לשלב אותו עם הטיפול התרופתי. ה- CBT עוסק בהפחתת הבעיה לטווח הארוך, עד להיעלמה המוחלט, וזאת על ידי התמודדות עם החרדה וקבלתה, גם על ידי הבנה טובה יותר של מהות הסימפטומים המחשבתיים, הרגשיים והפיזיים, והפחתת החרדה מהם. לכן, מומלץ לשלב טיפול כזה יחד עם הטיפול התרופתי- אחוזי ההצלחה של שילוב שכזה הם גבוהים ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לכל זה פתרון
שי13/08/2012מה נשמע אלעד
כמי שחווה את כל מה שכתבת ועוד יותר מזה אני יכול להגיד לך שדבר ראשון אתה לא לבד עוד מיליוני אנשים בעולם עוברים את מה שאתה עובר (אני יודע צרת רבים נחמת טיפשים)
עכשיו לשאלת מיליון הדולר אז איך אני עובר את זה ונפטר מזה?
התשובה לזה כבר הרבה יותר מורכבת. התרופות שאתה נוטל אכן יחסמו את הופעת התסמינים אך הם לא יפטרו את שורש הבעייה, וכאן עומדת בפנייך האפשרות להחליט שאתה נוטל אותם לפרק זמן ארוך מאוד ולוקח את הסיכון שזה יחזור ברגע שתפסיק (קרה לי פעמיים). מהמסע שאני עברתי בהתמודדות עם החרדה והדיכאון שהתלווה אלייה גיליתי שהדרך האמיתית לפתרון היא הדרך הקשה יותר וזה לטפל במחלה ולא בסימפטומים.
החרדה שלך נובעת מדברים שיש לך בתת מודע (זאת אומרת שכרגע אתה לא יודע מהם) אחת הדרכים היעילות ביותר הינו טיפול קוגניטיבי התנהגותי. זה יכול להיות תהליך ארוך או קצר תלוי בכמה "זבל" אגרת שם. אבל בנוסף לזה ככלי התמודדותי עם המצב הנוכחי אני ממליץ לך מאוד לפנות לרפואה המשלימה, לאהרון לופן, ולכל כלי טיפול-עצמי שאתה מתחבר אליו. עד שתחליט מה לעשות אני אתן לך כמה טיפים שעזרו לי
1. החרדה לא תהרוג אותך.
2. כמו שהיא באה בלי הזמנה ככה היא תלך.
3. כשיש לך חרדה תקבל אותה באהבה ואל תילחם (שינוי מיקום, קריאה על מצבי התקף לב, להראות לה שאתה חזק יותר וכו') אתה נלחם בתת מודע שלך ואין לך סיכוי להביס אותו. במקום זה תבקש עוד מהחרדה, אם היא אומרת לך שאתה הולך למות אז תסכים איתה ובפנים תזכור שזה לא נכון, אל תיכנס לדיאלוגים הפנימיים המתישים האלה הם אף פעם לא מסתיימים. לאט לאט תראה שאתה לא מפחד מהחרדה ואפילו כשהיא באה אתה מצליח לתפקד, גם משך הזמן יילך ויתקצר.
4. תזכור שהחרדה באה לאותת לך שמשהו לא בסדר זה יכול להיות שאתה סוחב עלייך משהו מהעבר שאתה כבר לא צריך לסחוב, זה יכול להיות שאורח החיים שלך הרסני, בסופו של דבר אם תקשיב ותחקור את החרדה תגלה שבסופו של דבר היא חבר שלך היא לא באה להרוס אותך היא באה לעזור לך לצאת לחיים חדשים - טובים יותר!!!! (אנחנו נוטים להבין רק דרך הרגליים)
5. אל תמדוד - לא איך אתה מרגיש ביחד לאתמול או כמה זמן עבר מאז ההתקף האחרון, כל מדידה זה בעצם ביקורת, תחייה את הרגע טוב לך עכשיו מעולה לא טוב לך עכשיו עוד יותר טוב כי זה אומר שיכול להיות רק יותר טוב (אני יודע זה נשמע לא שפוי להגיד איזה כייף שרע לי, אבל גישה כזאת תגרום לכך שבאמת פחות יהיה לך רע - זה הכל בראש)
מקווה שעזרתי קצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)