מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות חזקותnoam30/07/2012
שלום רב אני בן 38 לאחרונה אני חווה ריגרסיה בכל הקשור לחרדות ומחשבות טורדניות מחשבות אלימות ופחד תמידי מאובדן השפיות עקב משבר ,טופלתי ע"י ציפרמיל שנים והיה בסדר גמור לאחר מכן ציפרלקס שהיה סביר ועתה שוב כבר כחודשיים אני עם 40 מ"ג ציפרמיל וקסנקס 2 מ"ג
ועדיין לא חש יציב כפי שהייתי בעבר ואף חש כי ישנה התמכרות לקסנקס רעידות קושי בדיבור קורדינציה.
האם שווה לחכות עוד כי אני ממש סובל הייתכן שתרופה שעבדה נפלא לא תעבוד שוב,
בהמלצת הפסכיאטר לקחתי אתמול זיפרקסה 5 מ"ג חוץ משינה חזקה ותחושת חוסר יציבות זה לא עשה כלום הפסכיאטר ממליץ לשנות לויאפקס או פבוקסיל בתוספת קסנקס xr
שאלותיי
מה את ממליצה מבחינת טיפול תרופתי?
האם משוגע מפחד להשתגע? אני נמצא תמיד בבחינה מתמדת על כל פעולה שמא השתגעתי
יש לי קושי רב בקבלת החלטות האם זה טבעי
בנוסף יש לי קושי בביטוי ובורבליות כלומר אני משוחח עם לקוח וקשה לי לשוחח בצורה חופשית כל מילה עוברת בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות חזקות - תגובה
שרון לויט31/07/2012היי רונן,
לשאלתך, הפחד להשתגע בשום אופן לא יהפוך אותך ל"משוגע". כדאי לך לקבל הסבר (אולי ממטפל) לגבי טיבן של מחלות נפש, ממה הן נגרמות, באילו מצבים הן מופיעות וכו'. החרדה בוודאי שאינה גורמת להן להופיע, כפי שפחד ממחלות אחרות אינו גורם למחלה להופיע. הקושי בקבלת החלטות ובביטוי העצמי יכול בהחלט להיות קשור בחרדות או ברגשות שליליים אחרים. אלו תופעות די שכיחות. כל התופעות שאתה מציין ניתנות לטיפול בגישה קוגניטיבית התנהגותית, שלהערכתי יכולה לסייע לך מאוד.
לגבי המלצות על תרופות, לא ניתן להתאים טיפול תרופתי לאדם בלי לפגוש אותו ולעשות הערכה מעמיקה- וזאת, כמובן, עושה רק פסיכיאטר שפוגש אותך אישית. אם אינך מרוצה מהרופא שלך או שאינך סומך על דעתו, ניתן לגשת לקבל טיפול אצל רופא אחר. אני מציעה לדבר עם הרופא שלך בהרחבה על נושא התרופות שאתה מקבל והשפעתן, ולשאול אותו את השאלות ששאלת כאן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)