לאירנה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאירנה.
    נילי
    13/05/2007

מה עושים עם חרדת שירה בציבור?
    זה משהו ששווה לטפל בו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאירנה.

הוספת תגובה

• שירה בציבור

ד''ר אירנה נתנאל
    13/05/2007

השאלה היא עד כמה זה מציק לך ופוגע בתפקודך? האם בגלל החרדה את נמנעת מלעשות דברים מסוימים הקשורים לשירה בציבור? אם כן, כדאי לפנות למטפל קוגניטיבי – התנהגותי (CBT) שיסייע לך להתמודד עם החרדה באמצעות טיפול ממוקד, קצר ויעיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-לאירנה

נילי
    14/05/2007

למה את מתכוונת מפריע בתפקוד?
    זה מפריע באותם רגעים בכל מיני סיטואציות מביכות-
    אך האם אנשי מקצוע מתעסקים עם זה?
    אני לא ממש יודעת אם לקרוא לזה חרדה-
    קצת קשה לי להגדיר את הבעיה.
    האם את באופן אישי כמטפלת נתקלת בכך?
    האם אפשר לעבוד על עצמי באיזושהיא דרך ללא טיפול תרופתי?
    אם יש לך טיפ מתאים-אאמץ אותו בשתי ידיים.
    תודה רבה על תשובתך,
    נילי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה לטיפול בחרדת "שירה בציבור"

ד''ר אירנה נתנאל
    14/05/2007

"מפריע בתפקוד" הכוונה להאם בגלל החרדה את נמנעת משירה בציבור או מפעילויות אחרות שקשורות לאינטראקציות עם אנשים.
    חרדה משירה בציבור נכנסת תחת הגדרה של פוביות ספציפיות כמו למשל פחד מכלבים, גבהים, מעליות וכו', כל איש מקצוע שמטפל בחרדות מטפל גם בפוביות ספציפיות וכמובן גם בבעיה שלך. כמו כן, חרדה משירה בציבור יכולה להיות קשורה לחרדה חברתית כאשר האדם נוטה ליחס חשיבות יתר להערכה של אנשים אחרים כלפיו, כאשר מיחסים חשיבות והתעסקות יתרה ב"מה יגידו עלי", "מה יחשבו עלי". ספציפית לגביך נדרשת אבחנה מדויקת של הבעיה. באופן אישי נתקלתי במקרים רבים ודומים ובטיפול קצר וממוקד ניתן להתמודד עם הקושי. ישנם טיפולים קבוצתיים שבהם אנשים פוגשים אחרים שסובלים מדברים דומים. לגמרי טבעי לחשוב ש"רק לי יש את זה", אך לא כך הדבר. רבים סובלים מחרדות מסוגים שונים. הפרעה זו שכיחה ונפוצה מאוד בארץ ובעולם. אפשרי לעזור לעצמך ללא טיפול תרופתי, אך התמודדות זו תהיה קשה ודורשת השקעה של כוחות רבים. לכן, הטיפול התרופתי יעזור, יקל על התהליך ויזרז אותו. עצתי אליך, כיוון שהדבר מציק ומפריע לך ,להיעזר בטיפול מקצועי. בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך..

נילי
    21/05/2007

את יכולה לומר לי באופן כללי-
    ממה נובעת חרדה זו?

במה זה טמון?

אני לא מסוגלת לגשת לטיפול.
    יש לי מחסום.
    אני אשמח אם תכתבי לי על החרדה הספיציפית שלי קצת יותר.
    מה מקורה?
    תודה רבה.
    נילי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    23/05/2007

הנושא קשור למחשבות שמעסיקות אותך סביב הערכת הסביבה אותך ("מה יגידו עלי?""מה יחשבו עלי?""איך אני נראת?""מה יקרה לי אם אזייף או אשכח מילים?")מחשבות אלה גורמות לתחושה לא נעימה וכך באה ההתנהגות ההמנעותית מפעילויות החושפות אותך לקהל.אם תוכלי לפרט באשר למחשבות שעוברות אצלך בזמן החרדה אוכל להרחיב בהמשך.אם הנושא מספיק חשוב לך מצאי את הכח להגיע להתיעצות מקצועית.ברוב המקרים ניתן לפתור הבעיה בזמן קצר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרט דוקומנטרי על דיכאון

אפרת
    06/06/2008

שלום רב,

ראשית,מצטערת שפלשתי לכם למרחב הפורום..

שמי אפרת ואני תחקירנית בסרט דוקומנטרי חדש שסוקר טכנולוגיות חדשות לטיפול בדיכאון. אנו מחפשים אנשים שימצאו מתאימים לטיפול זה ושיאפשרו לנו להציץ אל תוך נבכי נפשם וחייהם.

אשמח אם תיצרו קשר איתי-050-8556411
    ef

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו