מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית סכיזופרניה פרנואידיתאנונימי09/08/2012
שלום.. אובחנתי כבעל בעיה נפשית ששמה סכיזופרניה פרנואידית וזאת עקב הזיות חוזרות ונשנות על מפקדים וחיילים שרוצים להרוג אותי או לרצוח אותי ואני באמת נורא נורא מפחד אתזה . כמו כן דיבורי הפך קטנוני ואני מפחד מכל מיני בובות קטנות , לובשי מדים, חיילים או מפקדים.
השאלה שלי היא האם יגייסו אותי לצהל אם אשלח את חוות הדעת של הפסיכיאטרית ? אני מתגייס בעוד חודשיים . תודה רבה, דני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית סכיזופרניה פרנואידית - תגובה
שרון לויט10/08/2012שלום לך,
שאלתך אינה קשורה בנושאי הפורום (דיכאון וחרדה), אך אענה בכל זאת:
סכיזופרניה פרנואידית, כמו גם סוגים אחרים של סכיזופרניה, מהווה בעיה נפשית הנחשבת למחלה של המוח. מחלה זו בהחלט מהווה עילה לשחרור מהצבא, גם לפני שירות וגם אם היא מתגלה במהלכו. עם זאת, אני מכירה סובלים שהתנדבו לשירות צבאי לאחר ששוחררו, והצליחו בשירות. כאשר המחלה לא מאובחנת ומטופלת כראוי, או שהרמיסיה (היעלמות הסימפטומים) בעקבות הטיפול התרופתי אינה מלאה, המחלה יכולה להפריע משמעותית בשירות הצבאי. בנוסף, קיימים תנאי לחץ בשירות הצבאי, שעשויים לעודד התפרצות של התסמינים אצת חלק מהאנשים. לכן, כדאי מאוד לחשוף את המידע הרפואי לפני הגיוס- מאחר שהבעיה עלולה להפריע ולהערכתי היא תתגלה בכל מקרה, ואז אתה עלול לעמוד בפני מצב לא נעים. המלצתי היא לחשוף את הבעיה, ובמידה שתשוחרר, ניתן לנסות להתנדב לצבא (או לשירות לאומי), בתנאי שאתה נוטל טיפול תרופתי, שבעקבותיו תימצא ברמיסיה מלאה ובמצב יציב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית סכיזופרניה פרנואידית - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל10/08/2012שלום לך,
לפי מה שאתה מתאר לא נראה לי שיגייסו אותך לצבא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)