מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קבעוןpauli26/08/2012
אני בת 61, גרושה , אם ל-3 וסבתא ל-4 . סובלת מדכאון כבר מעל שנתיים , לקחתי תרופות שונות שגרמו לי לתופעות לוואי והחלטתי על דעת עצמי שלא רוצה שום תרופה . אבל אני לא בסדר, במיוחד סובלת מממחשבות מקובעת על העבר, על טעויות שעשיתי ושגרמו לי היום למצב כלכלי קשה ומאשימה את עצמי בלי סוף בטפשות .משתדלת להעמיד פנים לפני הילדים וחברים , לא מדברת על הנושא , והרבה פעמים מנתקת את הטלפון ונסגרת בבית . האם לפי דעתכם כדאי לנסות עוד פעם תרופות או יש דרך אחרת לטיפול בדכאון ? אשמל לשמוע מה דעתכם בתודה מראש פאולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבעון - תגובה
שרון לויט26/08/2012היי פאולי,
ניתן לנסות שוב טיפול תרופתי. יש לוודא שתקבלי את הטיפול אצל פסיכיאטר ולא אצל רופא אחר. בנוסף, ניתן לנסות טיפול קוגניטיבי התנהגותי, שייתן לך כלים מעשיים להתמודדות עם הדיכאון. את יכולה גם לנסות לעשות פעילות גופנית, ולמלא את יומך בפעילויות שייתנו לך תחושת עשייה וסיפוק. הפעילויות עצמן יכולות לרומם את מצב הרוח, ובנוסף, ישאירו לך הרבה פחות זמן למחשבות מיותרות. אגב, מטפל קוגניטיבי התנהגותי יכול לעזור לך למצוא פעילויות כאלה ולהתמיד בהן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבעון
פאולי27/08/2012התקשרתי למשרדי קופ"ח מכבי ואמרו לי שיש להם פסיכולוגים שעובדים בשיטה קוגניטיבית התנהגותית אבל הם לא יכולים לתת לי שמות , מוזר מאוד ! אמרו לי להתקשר לכל רשימת הפסיכולוגים ולברר מי עובד בשיטה זו. האם מישהו מכיר פסיכולוג ממכבי באזור חיפה, קריות , נהריה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבעון - תגובה
שרון לויט28/08/2012היי פאולי,
קופת החולים אכן מספקת רשימה של מטפלים בלי לפרט את שיטת העבודה שלהם, מאחר שהמידע הזה אינו מופיע אצלם ומבחינתם כל פסיכולוג קליני הוא היינו הך. הדרך היחידה לדעת מי מטפל בגישה הרצויה לך, היא אכן לפנות לכל אחד ואחד מהם ולשאול. מהיכרותי ספציפית עם רשימות המטפלים שיש בחיפה, רובם מטפלים דינמיים וצריך לעשות בדיקה מדוקדקת. ניתן גם להשתמש בשיטה הפוכה- לחפש מטפל CBT ולשאול אותו האם הוא עובד עם מכבי. בנוסף, אציין כי קיימים מטפלים רבים שאינם פסיכולוגים אלא באים מדיסציפלינות אחרות, ועובדים בשיטה הזו. מבחינת הטיפול אין שום הבדל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)